Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Méhek miatt nem tudták megközelíteni a baleset roncsait, kaptárokat szállító utánfutó és teherautó ütközött

Teljes az útzár a 74-esen, Vasvárnál. A kaptárok törmelékeit felgyújtották.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több méhcsalád is elszabadult Vasvár közelében, amikor a 74-es főúton egy kaptárokat szállító utánfutó kavicsszállító billencs elé került. Mindkét jármű árokba hajtott, az utat törmelék borítja, a levegőben méhek keringenek.

Méhes baleset Vasvárnál
Tánczos Mihály
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A Mosonmagyaróvárról induló kaptárokat szállító Nissan gépjármű vezetője elismerte a felelősségét a balesetért. Mint mondta, az utánfutó szitálni kezdett, így került a szemből érkező, Vasvár felé tartó MAN billencs elé. A teherautó kavicsért ment, üres volt. Az ütközés után a Nissan és a MAN is árokba került, a balesetben senki nem sérült meg.

Méhes baleset Vasvárnál
Tánczos Mihály

A helyszínre már méhész is érkezett és kaptárokat helyezett el a baleseti helyszínen, de a környéken még sok a méh. A MAN szerelői is a helyszínre érkeztek, de egyelőre nem álltak neki a kerékcserének a méhek miatt. A tűzoltók a tervek szerint vízfüggönnyel tartják majd távol a méheket a szerelőktől, ha nem sikerül befogni a királynőt.

Méhes baleset Vasvárnál
Tánczos Mihály

A helyszínen teljes útzár van életben, de sok járművezető trükkösen megkerüli a lezárást és egy mellékúton tér vissza a 74-es főútra, ahol a domb aljánál már nem tudnak tovább menni és kénytelenek visszafordulni

Frissítés:

Információink 27 méhcsaládot szállított a Nissan. Több tűzoltót is megcsíptek a méhek, legutóbb pár perce a szeme sarkát csípte meg vasvári tűzoltónak egy rovar, 250 méterre a baleset helyszínétől.

Frissítés: Felgyújtották a kaptárak törmelékeit a 74-es főút mellett

A kaptártörmelékek elégetése mellett döntöttek a baleset helyszínén, ahol a méhek miatt még mindig nem lehetett megközelíteni a balesetet szenvedett teherautót. A méhészek befogtak több családot is, de a kiömlött méz további rovarokat csal a helyszínre. Több órája zárták le a forgalom elől a 74-es főút érintett szakaszát Vasvár és a pácsonyi elágazó között.

Méhkaptárok törmelékeit égetik
Tánczos Mihály
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sokkoló

Hirdetés