Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Balesetek figyelmetlenségből – kocsisorok között elhajtó Skoda, kanyarodó autónak ütköző Fiat

Személyi sérülés nélküli, anyagi káros balesetek, amelyekben az okozó elnézett, vagy elszámolt valamit. Az egyik esetnél egy előzésben lévő kamiont kényszerített erős fékezésre a mellékútról kamionnal szembe kanyarodó jármű. A kamion ugyan megállt, de a mögötte szintén előzésben lévő jármű vezetőjét váratlanul érte a fékezés.
A Fiat vezetője későn észlelte a 84-es főútról balra kanyarodó Audit
TM/Nyugat.hu

Jánosháza felé tartott a 84-es főúton egy Fiat kisáruszállító, amikor Sárvárt elhagyva a sofőr későn észlelte az előtte balra kanyarodási szándék miatt lassító Audit.

A baleset okozója nem kockáztatott frontális karambolt, jobbra kormányozta a járművét
TM/Nyugat.hu

-Későn vettem észre az előttem haladó jármű féklámpáját és  irányjelzőjét. A fékbe tapostam, de láttam, hogy már nem tudok megállni. Frontális balesetet nem kockáztattam, de nem is akartam belehajtani az Audiba, ezért jobbra, az árokfal felé húztam a kormányt. Érintőlegesen ütköztünk. A felelősségemet elismertem – mondta a balesetet okozó férfi.

Balra kanyarodás miatt lassított az Audi, Fiat ütközött vele érintőlegesen
TM/Nyugat.hu
Az Audinak a futóműve is megsérült az ütközésnél. Személyi sérülés nem történt, helyszíni szemlére sem került sor.
Érintőlegesen ütközött a két jármű
TM/Nyugat.hu
Telezöldnél kerülte a balra kanyarodót, jobbra kanyarodónak ütközött

Csütörtökön Szombathelyen történt szerencsés kimenetelű baleset.

A balra kanyarodót került záróvonal átlépésével a Skoda vezetője, hogy egyenesen haladhasson
TM/Nyugat.hu
A Rumi úton érkezett a belváros felől egy Skoda személyautó, amelynek vezetője a Szent Gellért utca telezöldes kereszteződésénél egyenesen haladt volna tovább, de az előtte balra kanyarodó autó a szemből érkező és egyenesen haladó jármű miatt várakozni kénysz
A balesetet okozó Skoda Szombathelyen
TM/Nyugat.hu
erült.

A Skodát vezető nő jobbról akarta kikerülni az autót a záróvonal átlépésével, de érintőlegesen ütközött egy jobbra kanyarodó Renault-val.

A jobbra kanyarodó Renaultnak ütközött az egyenesen haladó, de balra kanyarodó autót kikerülő Skoda
TM/Nyugat.hu

A Skoda vezetője elismerte a felelősségét a balesetért, de a másik fél ragaszkodott a helyszíni szemle lefolytatásához.

Két kanyarodó autó között haladt volna egyenesen a Skoda vezetője
TM/Nyugat.hu

Kisebb torlódás alakult ki.

Előzésben lévő kamion elé kanyarodott személyautó

Tanulságos baleset történt a szombathelyi elkerülőn, a 86-os főúton, az ún. Körtésnél is.

A jól belátható szakaszon egy kamion kezdett a főúton lassan haladó traktor előzésébe, mivel szemből semmi sem érkezett.

A kamion után egy személyautó is előzni kezdett, azonban egy mellékútról rákanyarodott a főútra egy személyautó, szembe az előzésben lévő kamionnal.

A teherszállító vezetője a fékbe taposott. A kamion mögött haladó és szintén előzésben lévő autó vezetője nem tudott a főútra kikanyarodott járműről és váratlanul érte a lassuló kamion, aminek nekiütközött.

Az eset kapcsán nem csak a követési távolságra érdemes felhívni a figyelmet, de arra is, hogy mellékútról jobbra kanyarodás esetén nem csak arról kell meggyőződni, hogy balról nem érkezik jármű.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Sokkoló

Tovább az oldalra