Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Egy Vasvárnál baleset okozó fekete autót és a sofőrjét keresi a rendőrség

De nem tűnik egyszerű esetnek.

A Körmendi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást - közölte a Vas megyei rendőrség.

A személyi sérüléssel járó közlekedési baleset 2021. július 8-án, 16 óra 30 perc körüli időben, a 7441-es számú úton történt.

Egy ismeretlen típusú, fekete színű személyautó ismeretlen forgalmi rendszámmal közlekedett Vasvár felől Gersekarát irányába, amikor haladása során az út 7-es kilométerszelvényénél áttért a szemközti forgalmi sávba.

Az ismeretlen gépjárművet észlelte a vele szemben, Vasvár irányába közlekedő személyautó vezetője és azért, hogy az ütközést elkerülje, fékezett, autóját jobbra kormányozta, lesodródott az útról és egy erdős területre csapódva állt meg. A balesetben – az elsődleges orvosi vélemény szerint – a Vasvár irányába közlekedő gépkocsi vezetője súlyosan megsérült. A balesetet okozó járművezető adatainak hátrahagyása nélkül távozott a helyszínről.

Az eset körülményeinek tisztázása érdekében a Körmendi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a balesetet látta, vagy annak körülményeivel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a 06/94/414-040-es telefonszámot, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a „Telefontanú” ingyenesen hívható, 06/80/555-111-es zöldszámán, vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámon!

És a háttér

Eddig tehát a felhívás és akkor ejtünk néhány szót az eset egyéb körülményeiről. Ahogyan arról a baleset után beszámoltunk Rendőrök találtak rá a súlyosan sérült, ittas sofőrre Gersekarátnál 2021. July 09. 15:09 , a Mitsubishi roncsára arra járó rendőrök figyeltek fel 20 óra körüli időben, azaz 3,5 órával az eset után. A roncs mellett megtalálták a sofőrt is, aki maga szállt ki a gépjárműből.

Ittas sofőr pályaelhagyásos balesete Gersekarát közelében
TM/Nyugat.hu

A férfinél felmerült az ittasság gyanúja, amit a kórházba szállítás után megejtett vérvétel igazolt. Emiatt a Vasvári Rendőrkapitányságon a sofőrrel szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

Ittas sofőr pályaelhagyásos balesete Gersekarát közelében
TM/Nyugat.hu

A nyomok alapján a Vasvár felé tartó Mitsubishi Gersekarát közelében egy balra ívelő kanyarban a menetirány szerinti jobb oldalon padkára futott, ahonnan a sofőr hirtelen kormánymozdulattal áttért a szemközti sávba, majd újabb ellenkormányzást követően az autó a jobb oldalon letért az útról, átugratott az árkon, majd fák mellett, bokrok alatt elhaladva felborult, végül a kerekein állt meg.

Balra ívelő kanyarban hajtott padkára a Mitsubishi
TM/Nyugat.hu

Ettől függetlenül természetesen nem zárhatjuk ki, hogy létezik a rejtélyes fekete autó, ami leszorította a sofőrt az útról, csak azt nem értjük, hogy az egyébként járóképes sofőrnek miért nem jutott eszébe 3,5 órán keresztül segítséget kérni, akár úgy, hogy megállítja az arra haladó járművek valamelyikét?

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló