Balesetveszélyes az új Vép-Nemesbőd felüljáró az M86-oson?

Addig bizonyára az, amíg nem forgatják vissza a hetvenes táblát.

Olvasónk jelezte, hogy Szombathely felől hajtott ki az M86-osról a nemrégiben átadott Vép-Nemesbőd felüljárónál, ahol nem egyszerű a kikanyarodás az első kereszteződésben.

Nemesbőd-Vép felüljáró
A lehajtó és a felüljáró
Garai Antal Atom

"A stop tábla vonalában még nem látni be az utat, ki kell engedni majdnem az egész autó orrát ahhoz, hogy kikanyarodhassunk. Ezzel még nem is lenne nagy gond, ha a dombosan ívelő felüljárón Nemesbőd felől nem olyan nagy sebességgel érkeznének az autók. Majdnem belémjöttek ketten is, csak nagy gázzal lehet elindulni." - írta olvasónk, mi pedig megnéztük a helyszínt másnap.

Nemesbőd-Vép felüljáró
A tábla vonalábtól tényleg hem látni rendesen
Garai Antal Atom

Egy sebességkorlátozó tábla kéne. Ja hogy van, csak nem látszik.

Erre a konklúzióra jutottunk, miután becsorogtunk a kereszteződésbe a fél autóval, majd hirtelen kihajtottunk, nehogy egy kilencvenes tempóban érkező meglepetés érjen minket balról.

Nemesbőd-Vép felüljáró
A felüljáró kicsit még ívelt is, nehezen belátható, így kell a sebességkorlátozás
Garai Antal Atom

Nemesbőd irányából hiányoltunk egy sebességkorlátozó táblát, majd kiszúrtuk, hogy az valójában ott van, csak elfordulva kilencven fokkal. Hogy ez az átadáskor is ilyen volt-e (és nem ellenőrizte azt senki sem), vagy azóta fordult el, azt nem tudtuk meg.

Nemesbőd-Vép felüljáró
Ott a tábla fent, de ránk így nem vonatkozik
Garai Antal Atom

Megkerestük a közútkezelőt a problémával, akik megköszönve észrevételünket ígérték, hogy mihamarább helyreállítják a rendet, annak a táblának tényleg nem így kéne állnia.

Nemesbőd-Vép felüljáró
Ez alapján a felfelé folyó csapadékvíz csak hetvennel zuboghat
Garai Antal Atom

Hogy ez mikorra lesz meg, azt nem derült ki a levélből, addig is legyenek óvatosak, hiszen a hatályos KRESZ szerint szabályos, ha valaki kilencvennel hajt át az adott szakaszon.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet