Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Netsztár lett a ballagó rapes videó, elbeszélgettünk a megalkotójával

Varga Adrián négy éve ír dalokat. Már több mint fél millióan nézték meg a szombathelyi srác produkcióját a youtube-on.

A múlt héten ballagáson járt kollégánk, és bekapcsolt kamerájával rögzítette egy végzős diák búcsúbeszédét. Ez önmagban nem bír túl sok hírértékkel, ám a Horváth Boldizsár Szakközépiskola diákja, Varga Adrián, rappelve vett búcsút az intézménytől. A youtube-ra felkerült videót pedig alig egy hét alatt nézte rongyosra az internet népe. Az érettségi végeztével pedig megkérdeztük Adriánt, sikerült-e megfejteni a siker receptjét?

Íme, a dal feljavított változata

Az volt szerintem a siker kulcsa, hogy ez egy új fajta dolog. Már, hogy ballagáskor rappel búcsúzzon egy osztály az iskolától és a tanároktól. Lehet, nem én találtam fel a spanyolviaszt, de az biztos, hogy ez volt az első ilyen ballagási búcsúzás, ami a netre is kikerült.

Mondjuk igen. Ha ballagás, akkor még mindig a „Gaudeamus igitur” jut eszünkbe, és ebből nem engedünk. Pedig itt a példa, hogy lehet a modern dolgoknak is helyük, hiszen a közönségnek tetszik.

Ez bántja is a lelkem, hogy még mindig ezeket a régi dolgokat kell énekelnünk. Amikor a szüleimmel szóba került a ballagás, akkor elmondták, hogy ők is ugyanazokat a dalokat énekelték, mint most mi. Nekem ez annyira nem tetszett, ezért is gondoltam, hogy legyen nálunk egy ilyen rapdal. A történet egyébként annyi, hogy a szalagavatóra írtam egy dalt az osztálynak. Az osztályfőnököm pedig ennek apropóján megkért, hogy írjak egy dalt a ballagásra is. Egy kicsit ellustálkodtam a dolgot, szóval az utolsó pillanatban lett kész. A ballagás napjáig senki nem hallotta ezt, amit írtam, csak egyedül a barátnőm. Aztán végül mindenkinek tetszett. Szóval örülök.

Hogy született meg a kész dal? Mert ugye, nemcsak a szövegről beszélünk, hanem a zenei alapról is.

Amikor mondták, hogy kellene egy dalt szerezni a ballagásra, akkor nekiálltam keresgetni a neten. A youtube-on vannak ingyenesen felhasználható alapok, ezt is onnan töltöttem le.

Varga Adrián
Adrián négy éve foglalkozik dalszerzéssel
Vágvölgyi Bálint

Elhagyta a videód a fél milliós nézettséget, lassan a 600 ezer felé tendál. Ezt hogy rendezi le magában az ember?

Volt már fent a youtube-on egypár dalom, azok ilyen 3 és 5 ezer körül megakadtak. Amikor felkerült ez a videó, akkor arra gondoltam, ha hasonló számot tud produkálni, tehát ha olyan 5 000-en megnézik, akkor én már boldog leszek. Másnap reggelre harminc pár ezren állt a mutató. Akkor gondolkodtam el rajta, hogy ez akár még nagyobbat is szólhat.

Az egyébként csak közben jutott eszembe, hogy végül is, hogyan lettél te felvéve? Véletlenül volt ott a Tánczos Misi kollegánk, vagy…

…Igen, véletlenül. Mint később megtudtam, egy rokona szintén végzős volt, és ezért jöttek el a ballagásra. A kamerája meg be volt kapcsolva, és amikor az én számom jött, az is felvette, hátha érdekes lesz.

Adrián videóját több százezeren nézték meg eddig

Mennyi ideje foglalkozol egyébként dalszerzéssel?

Olyan négy éve kezdtem foglalkozni dalok írásával. Most visszahallgatva az akkoriakat, hát nem igazán tetszenek már. Persze, azóta sok mindent meghallgattam én is, merítettem inspirációt, szóval alakult az ízlésem. Lassacskán, azt hiszem, kialakul a saját stílusom, és ez lenne a fő.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű

Tovább az oldalra