Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Balog miniszter pedagógusnapra mondja fel a kötelezőt

Milyen érdekes, hogy amikor a tanárok kicsit orrolnak a kormányra, az oktatásügy első emberének eszébe jutott a pedagógusnap.

Azért valljuk be, hogy az elmúlt időszak egyik leginkább forrongó területe az oktatás ügy volt. Aki eddig nem követte volna az eseményeket, röviden annyi, hogy a pedagógusoknál elszakadt a cérna, mert nem elég, hogy olyan alapvető eszközök hiányoztak az iskolákból, mint a kréta és a papír, de a kormány megnyújtott jobbkeze, az oktatásügyek vízfeje, a KLIK mindezt még embertelen papírmunkával is megtoldotta.

Bár a kormány azóta beismerte, hogy "Túltolták a biciklit" és a KLIK-et is feloszlatják és helyét regionális intézetek váltják fel. A pedagógusok továbbra is azt mondják, hogy még mindig elavult tananyagból, központosított tankönyvekből kell tanítaniuk, ráadásul a diákok továbbra is túlterheltek és az oktatás még mindig mindenről szól, csak a gyerekek minőségi képzéséről nem. Éppen ezért hamarosan, június 11-én újabb demonstrációt tartanak a fővárosban.

Na, ebben a nyugodtnak éppen nem nevezhető, közhangulatban érünk el az idei pedagógusnaphoz, ami ugye minden június első vasárnapjára esik. Balog Zoltán az Emberi Erőforrások Minisztere pedig volt olyan figyelmes, hogy minden pedagógus privát mail címére elküldte, na jó, küldette a következő üzenetet:

Tisztelt Pedagógusok!

Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere pedagógusnap alkalmából köszönti Önöket!
Videóüzenetét az alábbi linken tekintheti meg!

http://www.oktatas.hu/sajtoszoba/sajtoanyagok/miniszteri_koszonto

Üdvözlettel:
Oktatási Hivatal

Már eleve az egy fajtanyelvi bravúr, hogy a személyesen szétküldött mail üzenete végig többesszámnak szól. Arról pedig tényleg csak egy röpke említést teszünk, hogy informátorunk szerint, a korábbi években sosem volt hasonló köszöntés a pedagógusnaphoz közeledve.

És akkor most nézzük meg Balog minisztert, amint felmondja a leckét:

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra