Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bár jól érzi magát Amerikában a szombathelyi úszózseni, de nem ott képzeli el jövőjét

Barta Marcival beszélgettünk, hogy milyen az élet az otthonától távol.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Marcit 6 évesen csábította el a medence, ekkor kezdte pályafutását a szombathelyi Vízmű SC-ben. Legelső versenye egy országos bajnokság volt, ahol 50 méter háton rögtön aranyérmet sikerült bezsebelnie.

2018 tavaszán érettségizett a Nagy Lajos Gimnáziumban, amikor is jött a nagy hír: ösztöndíjjal felvételt nyert az USA-beli, University of Notre Dame-ra. A nagy alkalom kapcsán mi is felkerestük és leültünk vele beszélgetni, az interjút ide kattintva olvashatjátok el.

Barta Marci
Legutóbbi interjúnk fotóiért kattintson!
Vágvölgyi Bálint

Azóta pedig majdnem eltelt már egy év, így ismét megkerestük Marcit, hogy megkérdezzük, mi újság vele.

Hogy megy a tanulás és az úszás? Nehéz összeegyeztetni az iskolát a sporttal, vagy már belejöttél az évek alatt?

Mindkettő terület nagyon nehéz és sok is, viszont csak az úszásra és az iskolára kell öszpontosítanom ebben a négy évben. Az első félév nagyon jól sikerült, és a tervem az, hogy az előző teljesítményemet megugorjam a második félévben.

Nagyon eltérő az amerikai kultúra és a szokások, vagy annyira nem éles a váltás? Könnyen belerázódtál az ottani életbe?

Már voltam egyszer kint egy fél évet, így tudtam nagyjából, hogy mit várjak az itteni életstílustól. Bár természetesen nem volt könnyű átrázódni.

Milyen gyakran látogatsz haza?

Sajnos a hazalátogatás az nem egy egyszerű feladat, ha az ember egy divízió 1-es sportoló. Az ünnepeket az államokban töltöttem, hiszen csak egy hét pihenőt kaptunk úszás szempontjából.

Nincs honvágyad?

Honvágyam a 2-3. hónapban volt nagyon erős, de az otthoniak és az itteniek segítettek átlendülni rajta. Májusban tudok hazamenni egy hosszabb időre, amint az iskola véget fog érni.

El tudnád képzelni a jövődet Amerikában vagy inkább hazavágysz?

A jövőmről még nem tudok biztosan nyilatkozni, de annyit le tudok szögezni, hogy nem Amerikában szeretném elképzelni magamat.

Barta Marci
Instagram/Barta Marci
Kitaláljátok, hogy ki úszik hamarosan 400-as egyéni vegyesben?

Egy szerkesztőség fenntartása nagyon sok pénzbe kerül. Segítsd a Nyugat.hu munkáját, mert a függetlenségnek ára van! December 3-tól 20-ig tartó kampányunkban kétmillió forintot szeretnénk összegyűjteni. Ezt a pénzt elsősorban az újságírók bérére szánjuk, hogy a valóban fontos ügyekkel foglalkozhassanak. Itt támogathatsz és tudhatsz meg többet a kampányunkról.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sport

Hirdetés