Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Befejeződött a Doroszlói-rétek helyreállítása Kőszeghegyalján

Bozót helyett vadvirágos rét.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság élőhely-helyreállítási munkálatokat végzett a Kőszegi Tájvédelmi Körzetben, a Kőszeg határában elterülő Doroszlói-réteken. A beavatkozások célja olyan változatos terület létrehozása, amely számos élőlénynek nyújt kedvező életfeltételeket.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A Doroszlói-rétek egykor fajgazdag legelők, kaszálók voltak. A helyi állattartás visszaszorulásával szántóföldi művelés alá vonták, majd fokozatosan felhagytak a vízjárta terület használatával. Jelentős része becserjésedett, áthatolhatatlan bozótossá vált, valamint idegenhonos növények is megjelentek.

A természetvédelmi oltalom alatt álló gyepeket az igazgatóság több éves munkával helyreállította. Az így létrejött 70 hektáros mozaikos tájban a különböző élőhelyek újra sokszínű élővilágnak adnak otthont. A terület jó állapotát magyartarka szarvasmarhák legeltetésével tartják fent, amelyek tavasztól őszig tartózkodnak a területen. A területre látogató érdeklődőket két kilátó is várja.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés