Békülne Kínával a tajvani elnök

Együttműködést ajánlott fel.

Jóakaratát fejezte ki Kínával szemben és együttműködést ajánlott fel a két ország között Tajvan új elnöke, William Laj (Laj Csing-tö) – írja az Index.

Laj azután ajánlott békejobbot Pekingnek, hogy véget ért a szigetország körüli kétnapos kínai hadgyakorlat, ami során kínai vadászrepülőgépek többször is megsértették a tajvani légteret.

Tajvan történetének legnehezebb feladatával néz szembe új elnöke Úgy kellene megtartani a függetlenséget, hogy a harmadik világháborút elkerüljék.

Peking azután jelentette be a csütörtökön kezdődő kétnapos hadgyakorlatot, hogy a tajvani de jure függetlenséget zászlóra tűző Laj május 20-i beiktatási beszédében arról beszélt, hogy Tajvan és Kína között nincs alárendeltségi viszony – Peking ezt úgy dekódolta, hogy Laj szerint Tajvan és Kína két különböző ország, miközben a de facto függetlenként működő szigetállamra Peking saját renitens, elszakadt tartományaként tekint.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek