Bemutatkozott Pálinkás József pártja: az Új Világ Néppárt

Ők a momentumosok apukái és anyukái.

Néhány napja jelent meg a hír, hogy Pálinkás József atomfizikus, az MTA volt elnöke, az első Orbán-kormány oktatási minisztere új pártot alapít. Pálinkás egy ideje feszegette már a Válasz Online-on, hogy készül beszállni a politikába, csütörtökön pedig ez meg is történt lila-rózsaszín-halványkék színvilágú logók előtt. - írja a 444.hu .

„Szerintünk erős ajánlat, hogy eddig nem loptunk és nem hazudtunk, és ezután sem tervezünk ilyet tenni” - hangzott el az Új Világ Néppárt csütörtöki bemutatkozásán. A pártot „pragmatikus néppártnak” nevezik, amiből 2022-re kormányzóképes alternatívát akarnak csinálni. Etikai kódexet is írnak, ami alapján tilos lesz a pártban a gyűlöletbeszéd és a közpénzek nem megfelelő felhasználása. Különösen fontosnak tartják, hogy több nő kapjon szerepet a politikában.

Szövetségeseiket az ellenzéki pártok között látják, és szerintük nem az ellenzéki szavazókat fogják megosztani, hanem a Fidesz-világból tudnak új szavazókat hozni. Elmondták azt is, terveznek jelölteket indítani az ellenzéki előválasztásokon. Az elnökségi tagok maguk is elindulnak. Pálinkás a bemutatkozásra időzítve több interjúban is elmondta, ő maga a miniszterelnök-jelöltségért indulna az előválasztáson.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek