Az autista kisfiú kívülről tudja Szombathely utcáinak neveit, szabadidejében a közgyűlés közvetítését nézi

Benedek kérése az volt, hogy megnézhesse a szombathelyi városházát. Teljesült a kívánsága.

Baranyai Benedek, a Váci Mihály Általános Iskola autizmus spektrumzavarral élő tanulója. A kisfiú kívülről tudja a szombathelyi utcák neveit, ismeri a város főbb épületeit, nevezetességeit, szabadidejében pedig a közgyűlés közvetítését nézi.

Az iskola egyik pedagógusa kereste meg Horváth Soma alpolgármestert azzal a kéréssel, hogy Benedeket nagyon érdekli az önkormányzat munkája, szeretne eljutni a városházára.

Szívesen vezették körbe a politikusok a kisfiút
Facebook/Horváth Soma

Nemény András polgármester és Horváth Soma gondolkodás nélkül teljesítették a kisfiú kérését, körbevezették az épületben. A képeken jól látszik, hogy nemcsak Benedek élvezte a túrát, hanem a városvezetők is. Valószínűleg a leghálásabb feladataik közé tartozott a különleges idegenvezetés.

Benedek a közgyűlési terembe is bemehetett
Facebook/Horváth Soma

„Kedves Benedek, ezúton is kívánjuk, hogy maradj mindig ilyen érdeklődő és szeresd szülővárosodat, Szombathelyt, ahogy a város is szeret Téged! Örülünk, hogy meglátogattál minket, várunk vissza” – írta Facebook-bejegyzésében az alpolgármester.

Benedeket minden érdekelte
Facebook/Horváth Soma
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet