Elbocsátották a Vas Népe MÚOSZ-díjas fotóriporterét

Benkő Sándort néhány órával korábban szakszervezeti vezetővé választották.

A Pannon Lapok Társasága (PLT) minden napilapjánál új szerződést tettek a fotósok elé a napokban. Úgy tudjuk, a szerződés rendkívül kedvezőtlen, kevesebb munkabért és több feladatot tartalmazott.

Információink szerint a PLT lapjainak többségénél az újságírók, érdekeik védelmére, kezdeményezték a sajtószakszervezet helyi csoportjainak megalakítását. A Vas Népénél kedden kora délután alakult meg a csoport, elnökké Benkő Sándort választották.

Balra Benkő Sándor
sadness

Benkő egyike volt azoknak, akik nem voltak hajlandóak aláírni az új szerződést. A csoport megalakulása után, délután megjelent a szerkesztőségben a PLT ügyvezetője, ezt követően Benkő Sándor munkaviszonyát felmondással megszüntették.

Benkő 30 éve dolgozik a Vas Népénél, 1992-től a fotórovat vezetője. Munkáiból rendszeresen rendeztek kiállítást, néhány éve elnyerte Vas megyei nyertes a magyar sajtófotó pályázaton 2004. January 24. 20:15 a Magyar Újságírók Szövetsége által kiírt Magyar Sajtófotó pályázat nagydíját.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Vas megyei nyertes a magyar sajtófotó pályázaton

Benkő Sándor, a Vas Népe fotósa a körmendi cipőgyár bezárásáról készült sorozatával nyerte el a nagydíjat

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet