Ebből telik Berkinek hétmilliót érő órára

Gondolta volna, hogy Berki Krisztián egy angyal, a pénz meg jön magától? Ha nem, ideje elolvasni az interjúnkat!

Örülsz az új becenevednek, a Herevasalós Berkinek?

Sosem gondoltam volna, hogy ez itthon ennyire gáz lesz. Amerikában hallottam a herevasalásról, ott ez egy hétköznapi, megszokott beavatkozás, George Clooneynak is volt. Szóltam az Édes Élet szerkesztőinek, akik utánanéztek, és leszervezték nekem. Aztán ekkorát szólt.

„Itt a köcsög Berki…”

Az új beceneveddel együtt milyen szerepet szánsz magadnak a hazai közéletben?

Magyarországon nincs még egy ilyen karakter, mint én, ezt nyugodtan, nagyképűség nélkül kijelenthetjük. Megmutatom azt, hogy itthon egy ügyes harmincas hogyan tud élni. Ha olyan feladatokat csinálsz, amit szeretsz, és beleállsz rendesen, akkor előbb utóbb jön belőle a pénz is. Tudom, hogy divat engem fikázni, de kiteszem a mellkasom, hogy ide lőjetek.

Nekem nincs zűrös ügyem
mobilfotó

Lőnek is bőven. Hogyan viseled a beszólásokat? Kapsz rendesen, gondolom.

Előfordul „itt a köcsög Berki és hasonlók”, de azt sem szemtől szemben mondják. Csak hallom, hogy a hátam mögött motyognak valamit. Volt már, hogy visszaléptem, és megkérdeztem: Kispajtás, te mit értél el eddig az életben? Olyankor persze nincs válasz, csak remegés.

Mi nem remegünk, tehát meg merjük kérdezni: az első milliód honnan lett?

Még akkor nyitottam az első üzletem, egy kis kávézót Budapesten, amikor Diósgyőrben védtem. Aztán mikor abbahagytam a labdarúgást, egy járműimportőr cégnél kezdtem el dolgozni, ott nagyon hamar egész Magyarországért én feleltem, majd rá egy évre már a Fradinál dolgoztam.

A hétmilliós óra

Üzletember

Sok mindennel provokálod az embereket. Kezdjük, az öltözködéseddel.

Ez nem a pénzről szól, inkább a stílusról. Amikor bekerültem az üzleti életbe, akkor gondolkodtam el azon először, hogy vannak, emberek, akikkel nem találkozhatok melegítőben. Lehet, hogy eleinte nem volt tíz öltönyöm, csak egy, de abban az egyben bárkivel le tudtam ülni egy asztalhoz. Itt a Balkánon nagyon számítanak a külsőségek, de egy férfi életében az óra talán a legfontosabb stílusjegy. Most három olyan órám is van, ami több mint száz éves. Ezek régen zsebórák voltak, úgy alakíttattam át őket, van köztük Patek Philippe és IWC is. Emlékszem, mikor az elsőt megcsináltattam, körülbelül egymillióba került, majd nem sokkal később egy angol üzletember húszezer fontért, vagyis olyan hétmillió forint körüli összegért vette le a kezemről. Később ebből a pénzből vettem meg az első Omegámat, de ma már van Rolexem is.

Mi újság az öltönyökkel? Gondolom, nem konfekcióban jársz.

Konfekcióból nem lehet öltözködni. Aki kicsit is ad magára, varratja az öltönyét. A legmenőbb márka most a Billionaire, ami amúgy Flavio Briatoréé, na, nekem ebből is van. De ha már Briatorénál járunk, egyszer vele meg Lothar Mathausszal voltunk kint St. Tropez-ban a Nikki Beach megnyitóján. Az előbbinél láttam először fekete American Express kártyát. Hazaérve azonnal hívtam a bankosomat, hogy nekem is kell egy ilyen, de kiderült, hogy éves szinten egymillió dollárt, vagyis kétszáz milliót kell költeni, hogy kapjon az ember ilyet. Úgyhogy ezt feladtam. Megjegyzem Flaviónak, nem nehéz elverni ezt a pénzt, ott négyszázezer körül van egy normális koktél…

Az öltönyre visszatérve, mennyit fizetsz egyért?

Átlagosan egy öltönyöm az olyan háromszázezer forint, a legdrágább hatszáz körül van, de az ingeimet is varratom.

„Az ügynököm szerint a Berki-életérzést akarják”

Nem tartasz a népharagtól? Meg a hatóságoktól? Hogy megelégelik az emberek a pénzzel való kérkedést és elkezdenek feljelentgetni?

Már feljelentgetnek. Dolgozik a NAV-nál egy ismerősöm, legutóbb decemberben kérdeztem tőle, hogy hány feljelentés érkezett eddig ellenem. Akkor azt mondta, hogy négyszáz körül. De ha valakinek ez okoz örömet, csinálja. De csak Pesten érzem ezt az utálatot. Érdekes, hogy vidéken imádnak az emberek.

Mindenre megvan a szponzorom
mobilfotó

Jársz haknizni, olyankor mit adsz elő? Énekelni, táncolni is tudsz?

Á! Az ügynököm szerint a Berki életérzést akarják. Akarnak látni, akarnak hallani, megfogni, találkozni velem. Nem adok elő semmit, aláírásokat osztok vagy beállok a pultba sört csapolni. Nekem is jó, mert kapok érte százötvenezret, sofőrrel megyek a szórakozóhelyekre, meg nekik is, mert láthatnak.

Van most ez az ügyed a NAV-nál…

Nincs. Az egész egy céggel kapcsolatos, amelyet megbüntettek tizenötezer forintra, mert későn adtunk be egy papírt. Az ügyet tisztáztam, befizettem mindent, amit kellett, erről az összes bizonyítékot át is adtam a Borsnak. A Blikk meg három hónappal később ébredt, ezért a vádaskodásért sajnos be is fogom őket perelni.

„A vádak nagyon bántják az igazságérzetemet”

Azért van ennél komolyabb vád is ellened. Gondolok itt a Fradi-Gate-re. Ez már húzódik egy ideje.

Pontosan négy éve, de amúgy meg azt gondolom, hogy nincs semmiféle Fradi-ügy. Engem ezzel még senki az égvilágon hivatalosan nem keresett meg. Berki Krisztián mikor odakerült, talpra állította a futballcsapatot a két és fél milliárdos adósságából, ez a tény. Én mások aláírása nélkül kétszázötvenezer forintnál többet nem vehettem fel. Azt a huszonöt milliót, amiről itt beszélnek, bajos lett volna ennyinként kiutalgatni. De ezek a vádak nagyon bántják az igazságérzetemet, ha elkövettem valamit, akkor vizsgálják ki, és vonjanak felelősségre. Állok elébe!

mobilfotó

Óránként százezret keres

Pedig az embereknek szemet szúr, hogy nagyjából akkortájt lettél ilyen pénzes. Akkor öntsünk tiszta vizet a pohárba, áruld el: miből élsz?

Lényegében semmiből. Nekem mindenre megvan a szponzorom. Az egész családom ruházkodására, a kocsikra, de még a húst is kapom valakitől. Minden pénzt, amit keresek, a hobbimra tudom fordítani.

Oké, de még mindig nem tudjuk, mivel keresed meg a hobbidra a pénzt.

Jelenleg embereket coachingolok. Megkeresnek és életmóddal, stílussal, edzéssel kapcsolatban adok nekik tanácsokat. Van egy ember, aki most tart valahol, de ezzel nem elégedett. Akkor segítek neki, és elviszem egy másfajta életbe. Szerencsére nagyon magas az óradíjam.

Mennyiért ad Berki Krisztián életvezetési tanácsokat?

Óránként több mint százezer. Ahhoz, hogy ez érjen is valamit, minimum tíz órára van szükség.

Nem bízom a nőkben. Mindent eszköznek tekintek, a nőket is
Berki Krisztián facebook oldala

„Mindent eszköznek tekintek, a nőket is”

Mi az ára te életednek? Sűrűn a hátad mögé kell nézned, ha mész hazafelé éjjel a sötétben?

Sosem kell. Nekem nincs zűrös ügyem, ha üzletelek is, azt mindig nyíltan teszem.

Édesanyádon kívül volt már olyan fontos nő az életedben, mint a Pamela?

Nem. És édesanyámat is kihúzhatjuk. Nem bízom a nőkben. Mindent eszköznek tekintek, a nőket is. A nő eszköz arra, hogy gyereked legyen. Lehet mondani, hogy a nőgyűlölő Berki meg hasonlók, de ez akkor is tény. Szerencsés esetben van fizikai meg biológiai vonzalom, de akkor is csak egy eszköz, hogy végre legyen egy gyermeked.

Tedd a szívedre a kezed, te örülnél, ha a lányodnak, Natinak olyan pasija lenne húsz év múlva, mint te?

Igen. Maximálisan.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű