Magasabb jövedelemmel is lehet önkormányzati bérlakást igényelni Szombathelyen

A jövedelemhatár emelését meg kell még szavaznia a közgyűlésnek.

Szombathelyen jelenleg nettó 370 500 forintos havi jövedelem alatt lehet önkormányzati bérlakást igényelni, ez a határ érvényes a felújítandó bérlakásokra is.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Ezt az alsó határt emeli meg most a városi közgyűlés, ha jövő csütörtökön megszavazzák a képviselők. Az emelést azzal indokolják, hogy a KSH adatai szerint a tavalyi év végén a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 621 200 forint volt. Így a nettó átlagkereset kedvezmények nélkül 413 100, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 427 700 forint volt.

Sokan már nem férnek bele a keretbe

Mint írják, az adatok és a tapasztalatok szerint az az egyedülálló személy, aki bejelentett munkaviszonnyal rendelkezik, több műszakot és túlórákat is vállalva próbál megtakarításra szert tenni, nem igényelhet önkormányzati bérlakást.

Ezért a jövedelemhatárt 427 500 forintra akarják emelni, ami a nyugdíjminimum tizenötszörösét jelenti.

A képviselők várhatóan elfogadják majd a módosítást.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet