Berlin nem kér több orosz gázt

Németország továbbra sem akarja üzembe helyezni a Balti-tenger alatti gázvezetéket, az Északi-Áramlat-2-t.

A nemrég történt robbanások ellenére egy csővezeték még használható maradt, amin a Gazprom hajlandó lenne gázt szállítani Németországnak.

"Nice try" (ügyes próbálkozás) - így reagált Christiane Hoffmann helyettes kormányszóvivő a Gazpromnak arra a bejelentésére, hogy az Északi Áramlat-2 B-jelű vezetékszálán "technikai szempontból lehetséges" a szállítás megindítása.

Christiane Hoffmann hangsúlyozta, hogy Oroszország nem kívánt szállítani, amikor volt erre lehetősége az Északi Áramlat-1 vezetéken, hanem inkább "politikai kifogásokat" keresett. Így a német kormány értékelése szerint "nem megbízható szállító" , függetlenül attól, hogy melyik vezetékrendszerről van szó.

Az Északi Áramlat-1-et és az Északi Áramlat-2 A-jelű szálát érintő megrongálódásról elmondta: minden arra utal, hogy szándékos szabotázs történt.

MTI

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek