Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Bérzsarolás a zalaegerszegi kórházban?

Felmondott hét traumatológus.

Sérelmezték az alacsony ügyeleti díjat, ezért felmondott hét traumatológus a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban – írja a 24.hu. A lap értesüléseit a zalaegerszegi intézmény menedzsmentje is megerősítette, szerintük azonban bérzsarolás történt.

Közlésük szerint a zalaegerszegi kórházban havonta 300-700 ezer forint közötti összeget kapnak a traumatológiai ellátásban részt vevő orvosok és szakdolgozók, ez pedig jóval magasabb, mint a Traumatológiai Társaság ajánlása.

Ráadásul azt mondják, hogy az érintett traumatológusok ügyeleti leterheltsége jóval alacsonyabb, mint a más osztályokon dolgozó orvosoké és még a koronavírusos betegek ellátásában sem vettek részt, vagyis a pandémia nem okozott számukra többletterhelést. Az elhalasztott műtétjeik helyett az oltópontokon segítettek, külön juttatásért.

Tibor Vári/Google Maps

Leszögezték azt is, hogy az egészségügyi szolgálati jogviszony vállalásával jelentősen megemelkedtek az orvosi bérek. A felmondott traumatológusok pedig a megemelt béren túl a korábban említett traumatológiai ellátásért járó fixdíjban és az ügyeletek után járó díjban is részesültek. Állításuk szerint így az áprilisi bruttó bérük 2 és 2,7 millió forint között alakult – írja a 24.hu.

A kórház közleményében azt írja, hogy nem engednek a további bérzsarolásnak az intézmény fenntarthatósága érdekében. Arra a kérdésre pedig, hogy a hét orvos távozása hogyan érinti a betegellátást, azt válaszolták, az elkövetkező időszakban is mindent meg fognak tenni azért, hogy a traumatológiai osztály működésének folytonosságát biztosítsák.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra