Beszakadt az úttest Szombathelyen

Teljes szélességében lezárják a Bartók Béla körutat. A polgármester szerint az előző ciklus a felelős a gödörért. Frissítve.

Mint a helyszínen megtudtuk, a Bartók körút korábban is le volt zárva félsávon, az Akacs M. utca hetek óta teljes szélességben zárva van. A területen éppen a közműveket cserélik a munkások, az aszfaltréteget már korábban eltávolították, és éppen a vezetékeket ásták ki, amikor a föld belecsúszott a víz által kivájt üregbe. Így keletkezett a mintegy egy méter hosszú és másfél méter széles, valóban mély gödör.

Beszakadt út a Bartók Béla körúton
Bonyhádi Zoltán

Ottjártunkkor a Bartók körúton félpályán haladt még a forgalom, ám később megérkezett a Városháza közleménye, ebben azt írják, hogy a Bartók körutat hosszabb időre teljes szélességben lezárják. Az autósok a párhuzamos utcákat használhatják. (A közlemény cikkünk végén olvasható.)

Korábban írtuk

Az út beszakadását Puskás Tivadar polgármester jelentette be Facebook oldalán. A bejegyzést szó szerint idézzük:

A Bartók Béla körút és az Akacs Mihály utca kereszteződésében a Vasivíz Zrt. munkatársai csatornázási munkákat végeztek, amikor észlelték, hogy a Bartók Béla körúton, az aszfalt alatt beomlott föld. Több mint négy méter mély gödör keletkezett, a körutat a balesetveszély miatt hosszabb időre le kell zárni. Megjegyzem: mindez elkerülhető lett volna, ha az előző ciklusban a Bartók Béla körút felújítása előtt kicserélik a régi csatornát.

A fotók is a polgármester Facebook oldaláról származnak.

Beszakadt a Bartók Béla körút
Beszakadt a Bartók Béla körút
Forrás: dr. Puskás Tivadar facebook oldala

A Városháza közleménye

Útlezárás a Bartók Béla körúton
A csatorna építése miatt elterelik a forgalmat

A Bartók Béla körút és az Akacs Mihály utca kereszteződésében - az Akacs Mihály utcai csatornarekonstrukció kivitelezési munkái közben - váratlan meghibásodás következett be a városi közcsatorna aknájára történő rákötés során. A felszín alatti vízmozgások következtében az útpálya alatt nagyméretű üreg keletkezett, valamint az akna is beomlott.

A hiba elhárítása - új aknakamra és akna építése, valamint a csatlakozó csapadék és szennyvíz csatornák átépítése - hosszabb időt vesz igénybe, és szükségessé teszi a Bartók Béla körút teljes szélességű lezárását ebben a csomópontban.

A mai nap során megtörténik az út lezárása és a forgalom elterelése. A kivitelezési munkálatok várhatóan mintegy két hetet vesznek igénybe.

Ebben az időszakban a forgalom nagyrészt a Szűrcsapó utca – Paragvári utca – Petőfi Sándor utca – Rohonci út útvonalakra terelődik és ebben a térségben számítani kell jelentős forgalmi torlódásokra, közlekedési dugókra.

Kérjük a közlekedőket, hogy a következő időszakban türelmesen vezessenek, számítsanak a menetidő megnövekedésére!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet