Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Nyolcmilliós betörés kocsiban hagyott lakáskulccsal

Betörték az autó ablakát, elvitték a kocsiban lévő lakáskulcsot, iratokat. A cím és a kulcs birtokában a lakásból nyolc millió forintot emeltek fel. A rendőrség arra figyelmeztet, legyünk óvatosabbak.

Ma reggelre Szombathelyen a Külső Rumi úton parkoló Alfa Romeo személygépkocsit törte fel ismeretlen tettes. A jármű ablakát betörte és egy lakáskulcsot vitt el belőle. Mivel az utastérben iratok is voltak, így feltehetően a kulcs tulajdonosának lakcímének ismeretében elment annak szombathelyi lakására, majd oda behatolva kutatott, forgatott és az egyik szobában tartott 8 millió forintot megszerezve távozott.

Korábban az egyik szombathelyi közintézményből tűnt el egy kézi táska a benne lévő iratokkal és autó kulccsal együtt. A tettes hamarosan az autót is saját kulcsa segítségével ellopta, mely annak köszönhetően Sárvár térségében meglett, hogy hamar kiadta a rendőrség a körözését, és az éppen akkor zajló Zsaru-Car akcióban megtalálták.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya folyamatos kommunikálással szorgalmazza a médián keresztül, valamint személyes figyelem felhívással is, hogy vigyázzanak értékeikre, és vagyontárgyaikra, körültekintően és a biztonsági kockázatok figyelembevételével óvják azokat.

Vigyázzunk értékeinkre!

Ennek érdekében a gépkocsiból történő lopások, a gépkocsi feltörések mégis annak következményei miatt valósulnak meg, mert a tulajdonosok részben hanyag, részben felelőtlen magatartásuk miatt a gépkocsikban jól látható helyeken (ülések, nyitott kesztyűtartók, nyitott tároló helyeken) jelentős értékkel bíró vagyontárgyakat (táskák, okmányok, kulcsok, sportfelszerelések stb.) hagynak szem előtt. Ezen jól látható helyeken hagyott vagyontárgyak vonzzák az ilyen jellegű bűncselekmények elkövetésére szakosodott személyeket, sőt némely esetben még további bűncselekmények elkövetését is lehetővé teszik számukra.

A bűncselekmények megelőzése érdekében legyünk figyelmesek, és ne hagyjunk gépkocsinkban jól látható helyeken iratokat, pénzt, napszemüveget, kulcsokat, táskát és más értéktárgyakat. A gépkocsiban hagyott iratok, kulcsok alapján nem csak személyazonosságunk, de adataink is az elkövető birtokába kerülhetnek, és egy későbbi lakásbetöréshez is segítséget nyújthatnak.

Lakásbetörések megelőzése érdekében javasoljuk, hogy a nyílászárókat ne hagyják nyitva, amennyiben otthonukból eltávoznak. Jelentős mennyiségű készpénzt otthonukba ne tartsanak, a nagyobb összegű kifizetéseiket átutalással bankokon keresztül rendezzék. A lakókörnyezetükben a szomszédokkal kialakított viszony a közös vagyonmegóvás érdekét is szolgálhatja, az idegen, nem a lakókörnyezetbe tartozó személyekre való kölcsönös odafigyelés is egy megfelelő megelőző eszköz lehet.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló