Bódult idegent találtak egy autóban Szombathelyen

Autóra mászott és hátsó szélvédőt tört be egy ismeretlen.

Betört hátsó ablakkal szembesült egy olvasónk fia december 3-án a szombathelyi Hadnagy utcában. A csomagtartó ajtaján lábnyomok is jelzik, hogy nem egy kavicsfelverődés robbantotta be a szélvédőt.

Az autóra mászás pénteken este és szombat hajnal között történhetett. Olvasónk fényképet is mellékelt a végeredményről.

Betört hátsó szélvédő fogadta a sofőrt a szombathelyi Hadnagy utcában
TM/Nyugat.hu
Információnk szerint feljelentést nem tettek, de elszomorítónak és felháborítónak tartják, hogy valaki puszta szórakozásból autókon ugrál. Bár sok esetben az ablakok betörését kőfelverődés okozza, de ebben az esetben lábnyomokat és csúszásnyomot találtak ott, ahol semmi keresnivalója annak: az autó csomagterének ajtaján.
Nyomok a csomagtartó ajtaján
TM/Nyugat.hu
Mi azt kérjük olvasóinktól, hogy ha valaki hasonló duhajkodást lát, akkor tárcsázza a 112-es segélyhívót és adja meg a pontos helyet, valamint adjon személyleírást az illetőről, a ruházatáról. Ezzel sokat segíthet a károsultnak és megelőzhet hasonló eseteket.

Bódult férfi az autóban

November 25-én hajnalban szűnni nem akaró kutyaugatás miatt ment ki a családi házuk udvarra egy asszony a szombathelyi Bartók Béla körúton. Az ebek felborzolt szőrrel ugattak valamit és erőteljes felszólításra sem hagyták abba. Az asszony ekkor vette észre az utcán kerítésoszlop mögé bújt alak árnyát.

Azonnal visszasietett a házba  és felébresztette a férjét, aki nem sokkal később már a furcsán viselkedő férfi keresésére indult. Nem kellett sokat keresnie, az illető a szomszédjuk autójában ült.

A kérdésre, hogy mit keres ott, azt válaszolta, hogy azt hitte, ez az ő autója. Becsengettek a szomszédhoz is, aki nem volt túlságosan boldog az autójukból kikecmergő férfi láttán, aki a kocsiban talált kabátot is szerette volna magával vinni, mert arról is "azt hitte", hogy az övé.

Az elmondások alapján a férfi zavartan viselkedett, arra gondoltak, hogy kábítószeres lehet. Rendőrt nem hívtak, de az autó tulajdonosa ellátta némi "útravalóval", ami után a 30 év körüli férfi nagyon gyorsan kereket oldott.

Az autóba egyébként roncsolásmentesen tudott bejutni, mivel azt este elfelejtették bezárni.

Az ilyen esetekre is azt tanácsoljuk, hogy az illető bántalmazása helyett hívják a 112-t és kérjék meg az autóban matatót, hogy várja meg a járőröket és nekik is mondja el a sztoriját. Vélelmezzük, hogy ennél az esetnél a férfi csak megjátszotta a bódultat, hiszen az oszlop mögé bújás, a kitalált mese és a nyakleves után hirtelen elmúló bódultság erre enged következtetni.

Szintén fontos, hogy váljon rutinmozdulattá a gépjármű ajtajának ellenőrzése annak bezárása után.

És végül, de nem utolsósorban kérjük, hogy a rosszban sántikáló embert kiszagoló és őt hevesen ugató házőrző kutyák kapjanak bónusz finom falatokat a kitűnő munkáért...

Láthatta a pénztárcát az autófeltörő

Ahogyan arról az eset napján beszámoltunk a rendőrök egy italkimérés közelében elfogták azt a férfit, aki Szombathely belvárosában feltört egy Mercedes kisbuszt és abból egy pénztárcát vitt el, több százezer forinttal.
Órákon belül elfogták az autófeltörőt - hatból csak négy fröccsöt tudott meginni
TM/Nyugat.hu
Ennél a bűncselekménynél a rendőrök lakossági segítséggel tudták leszűkíteni a kört a konkrét személyre, így még azelőtt elfogták, mielőtt a pénzt elitta volna. Ahogyan azt a kocsmában megtudtuk, hat fröccsöt rendelt, de csak négyet tudott meginni, mielőtt a rendőrök falhoz állították a Domus Bevásárlóközpont lépcsőjén.
Órákon belül elfogták az autófeltörőt - hatból csak négy fröccsöt tudott meginni
TM/Nyugat.hu
Úgy tudjuk, hogy az autófeltörő nem véletlenszerűen ütötte be egy jármű ablakát, hanem láthatta az utastérben a pénztárcát. A brifkó kiemelése az ablak betörésével együtt csak néhány másodpercet vett igénybe. Tanácsot ezzel kapcsolatban nem írunk, megtette azt a Vas Megyei Rendőrfőkapitányság, a közleményének végén:

A Vas MRFK közleménye

A szombathelyi rendőrök 2022. december 4-én, a kora délutáni órákban fogták el azt a helyi férfit, aki a reggeli órákban Szombathelyen, egy garázssor melletti parkolóban leállított gépkocsi jobb első ablakát betörte és onnan egy pénztárcát tulajdonított el, benne több mint félmillió forint készpénzzel és iratokkal.

Az állampolgári segítségnek köszönhetően a rendőrök órákon belül azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfit. Elfogását követően a férfi ruházatából előkerült az eltulajdonított pénztárca és annak majdnem teljes tartalma.

A 49 éves szombathelyi férfit gyanúsítottként kihallgatták és vele szemben egy rendbeli kisebb értékre elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Szombathelyi Rendőrkapitányság.

Kérjük fogadják meg a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait!
 • Gépkocsiját – lehetőség szerint – kivilágított, jól látható helyen állítsa le!
 • Ne hagyjon értéket gépkocsijában, az autó nem biztonságos tárolóeszköz!
 • Üres táskát sem ajánlott az autóban hagyni, hiszen a tolvaj csak a jármű feltörése után veheti észre, hogy nem zsákmányolt semmit. A gépkocsi feltörése a bosszúságon túl jelentős anyagi kárt is jelent.
 • Ne hagyja őrizetlenül a járművét, ha a megvásárolt árut csak látható helyre tudta elpakolni autójában, hiszen, aki figyelte Önt, fel is törheti gépkocsiját!
 • Mindig zárja be a jármű ajtóit, az ablakokat húzza fel, kapcsolja be a riasztót még akkor is, ha csak pár percre száll ki!
 • Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Sokkoló