Bíróság elé kerül a szombathelyi gyalogosgázoló

Tavaly augusztusban ütött el egy embert a zebrán a 11-es Huszár úton.

Szombathelyi Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vádirat szerint 2023 augusztusában Szombathelyen, a 11-es Huszár úton lévő kijelölt gyalogos-átkelőhelyen elütött egy gyalogost a személyautójával, mert nem vette észre a zebrán átkelőt.

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett. A vádlott megszegte a KRESZ vonatkozó rendelkezését, azaz a járművével nem adott elsőbbséget a gyalogos-átkelőhelyen a gyalogos részére. A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek