Bíróság előtt az embercsempész, aki ellen tavaly ősszel hajtóvadászatot indítottak a határon

Két menekült holttestét találták meg Cinfalva határában októberben, a magyar rendszámú furgon mellett még 29 szír férfit szedtek össze rossz egészségi állapotban.

Hétfőn állítják bíróság elé azt a 19 éves lett férfit, akit felelősnek tartanak a tavaly októberben Cinfalvánál talált két halott menekült sorsáért. Mint akkor az enyugat.hu is beszámolt az eseményekről, az osztrák-magyar határszakaszon, a cinfalvi (Siegendorf) Pußta környékén két menekült holttestére bukkantak egy mikrobuszban.

Mellettük további menekülteket is elkaptak a hatóságok. A Burgenlandi Tartományi Rendőr-igazgatóság szóvivője szerint a mikrobuszt a Bundesheer katonái vonták ellenőrzés alá, ekkor derült ki, hogy migránsokat szállít, az embercsempész elmenekült. A rendőrség szerint a két férfi halálát rossz egészségi állapotuk és dehidratáltságuk okozta. A többi menekült nem szorult orvosi segítségre, őket vízzel látták el.

A magyar rendszámú járműben két szír férfi lelte halálát.
Kurier.at

Az embercsempész ellen hajtóvadászat indult, osztrák és magyar oldalon egyaránt.

Az áldozatokról kiderült, hogy keserves körülmények között utaztatták őket a levegőtlen, zárt furgonban. Mindketten 33-37 év közötti szíriai állampolgárok voltak. Családjukat diplomáciai úton értesítették halálukról.

A hatalmas hajtóvadászat akkor nem vezetett eredményre, a nyomok azonban elvezették a rendőröket a megszökött csempészhez. Decemberben tartóztatták le a 19 éves férfit Lettországban. Ausztriában állítják bíróság elé, a tárgyalás hétfőn kezdődött Kismartonban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek