Azt tudták, hogy a törvény alapján a többség szabálytalanul parkol a Széll Kálmán utcában?

Az évtizedes szombathelyi beidegződéssel nem nagyon törődik senki, de van amit még a szálkás parkolás mellett sem lehet.

Méghozzá merőlegesen parkolni az útpadkára. A Széll Kálmán és Vörösmarthy Mihály utca kereszteződésétől a vasútállomás felé ingyenes övezet, így rengetegen parkolnak ott nap mint nap. Kevés a parkolóhely, így jellemzően dugig van a környék, helyenként kaotikus állapotokat teremtve, mint például a Welther Károly utcában.

Ezen a szakaszon sokan párhuzamosan parkolnak, ami szabályszerű, de nap mint nap látni szabálytalanul parkolókat is (például Széll Kálmán utca, a Welther Károly utcáig tartó szakaszán, a jobb oldalon). De vannak, akik a "halszálkás" parkolás mellett még erre is rátesznek egy lapáttal:

Nyugat.hu

Eleve nem jelzi semmilyen tábla, vagy felfestés, hogy itt halszálkás parkolás lenne érvényben, de az évtizedes szokásjog, a parkolóhely-hiány, illetve az eltérő hatósági szabályértelmezés miatt itt ez nem okoz gondot. Viszont merőlegesen parkolni még a "szálkás" rendszerben sem illik.

Nyugat.hu

Nem tudjuk, de talán ez már egy-egy hatósági ember szemét is szúrhatja, állítólag naponta látni őket a környéken, így azt javasoljuk az így parkolni szándékozó autósoknak, hogy inkább keressenek egy olyan helyet, ahol ennél "normálisabban" lehet letenni az autót, inkább egy kis körözés, mint egy esetleges bírság.

Nyugat.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra