Bohócforradalom Szombathelyen is

A szombathelyiek is megmozdultak! A Vas Megyei Kormányhivatal előtt tüntettek a rendvédelmi dolgozók az új nyugdíjkedvezmények visszamenőleges elvonása, és megszüntetése ellen. Bohócnak maszkírozott, piros orrú, zajos tüntetőkkel találkoztunk.

Csütörtök délután tüntetőktől volt hangos a szombathelyi Megyeháza előtti placc. Rendvédelmi dolgozók, főként szakszervezeti szimpatizánsok és vezetők demonstráltak a nyugdíjkedvezmények megvonása, illetve megszüntetése ellen. A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) szervezésében zajlottak az események. A tömeg a külvárosban, egy hipermarket parkolójában gyűltek össze, onnan körülbelül 100 autóval, 15 óra 10 perckor indultak a belvárosba, rendőri kísérettel.

Bohócforradalom - Tüntetés Szombathelyen a megyeháza előtt
A Vas Megyei Kormányhivatal előtt gyűlt össze a tömeg
Zergi Borbála

Az autós felvonulást dudaszó, zászlólobogtatás, szirénavillogás, na meg persze nagy figyelem övezte. A tüntetők leparkoltak autóikkal, majd sípszóval, bekiabálásokkal, zászlólobogtatással vonultak át a Berzsenyi térre, a Vas Megyei Kormányhivatal elé.

A kormány faluszéli....

"A kormány stílusa faluszéli suttyogó gyerekére emlékeztet" - hangzott el a Horváth Csaba petíciójában. A demonstrálók hangos igenekkel, füttyszóval mutatták ki a petícióban elhangzott követelésekkel való egyetértésüket.

Elhangzott még a "mondjon le!" "Orbán takarodj" és volt bőven fujjolás.

Bohócforradalom - Tüntetés Szombathelyen a megyeháza előtt
Szabályos, piros orrú bohóc...:)
Zergi Borbála

A petíciót Harangozó Bertalannak, a Vas Megyei Kormányhivatal vezetőjének szerették volna átadni, de ő nem jelent meg. Helyette dr. Tóth Csaba vette át az iratot. A demonstrálók még egy utolsót hangoskodtak a Megyeháza előtt, majd a majdnem 200 tüntető visszavonult autójához.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Túlfütyülték Orbán Viktor hangüzenetét a bohócforradalmárok

Amely hangüzenet persze nem is létezett, pontosabban 2007-es volt. A reakciók jól érzékeltették, mi a véleménye a rendvédelmis tüntetőknek a kormány őket érintő intézkedéseiről. Budapesti riportunk.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet