Bohócforradalom Szombathelyen is

A szombathelyiek is megmozdultak! A Vas Megyei Kormányhivatal előtt tüntettek a rendvédelmi dolgozók az új nyugdíjkedvezmények visszamenőleges elvonása, és megszüntetése ellen. Bohócnak maszkírozott, piros orrú, zajos tüntetőkkel találkoztunk.

Csütörtök délután tüntetőktől volt hangos a szombathelyi Megyeháza előtti placc. Rendvédelmi dolgozók, főként szakszervezeti szimpatizánsok és vezetők demonstráltak a nyugdíjkedvezmények megvonása, illetve megszüntetése ellen. A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) szervezésében zajlottak az események. A tömeg a külvárosban, egy hipermarket parkolójában gyűltek össze, onnan körülbelül 100 autóval, 15 óra 10 perckor indultak a belvárosba, rendőri kísérettel.

Bohócforradalom - Tüntetés Szombathelyen a megyeháza előtt
A Vas Megyei Kormányhivatal előtt gyűlt össze a tömeg
Zergi Borbála

Az autós felvonulást dudaszó, zászlólobogtatás, szirénavillogás, na meg persze nagy figyelem övezte. A tüntetők leparkoltak autóikkal, majd sípszóval, bekiabálásokkal, zászlólobogtatással vonultak át a Berzsenyi térre, a Vas Megyei Kormányhivatal elé.

A kormány faluszéli....

"A kormány stílusa faluszéli suttyogó gyerekére emlékeztet" - hangzott el a Horváth Csaba petíciójában. A demonstrálók hangos igenekkel, füttyszóval mutatták ki a petícióban elhangzott követelésekkel való egyetértésüket.

Elhangzott még a "mondjon le!" "Orbán takarodj" és volt bőven fujjolás.

Bohócforradalom - Tüntetés Szombathelyen a megyeháza előtt
Szabályos, piros orrú bohóc...:)
Zergi Borbála

A petíciót Harangozó Bertalannak, a Vas Megyei Kormányhivatal vezetőjének szerették volna átadni, de ő nem jelent meg. Helyette dr. Tóth Csaba vette át az iratot. A demonstrálók még egy utolsót hangoskodtak a Megyeháza előtt, majd a majdnem 200 tüntető visszavonult autójához.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Túlfütyülték Orbán Viktor hangüzenetét a bohócforradalmárok

Amely hangüzenet persze nem is létezett, pontosabban 2007-es volt. A reakciók jól érzékeltették, mi a véleménye a rendvédelmis tüntetőknek a kormány őket érintő intézkedéseiről. Budapesti riportunk.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet