Bokrok fékezték az Opel becsapódását a 87-esen

A sofőr egy balra ívelő kanyart kiegyenesítve tért le az útról az autójával.

Kőszeg felől Szombathely irányába tartott pénteken este egy Opel személygépkocsi.  Gyöngyösfalut elhagyva egy balra ívelő kanyarban az autó a menetirány szerinti jobb oldalon letért az útról és fás, bokros területre csapódott, pár méterre attól a helytől, ahol előző nap egy Peugeot repült a bokrok közé.

A Szombathely felől érkezők ennyit láthattak az Opelből
TM/Nyugat.hu

A sofőrnek szerencséje volt, a járműve elkerülte a vastagabb törzsű fákat, a sűrű bokrok pedig természetes "légzsákként" funkcionáltak és jelentős mértékben lassították az Opelt, ami végül már lassan az oldalára dőlt.

A bokrok fékezték az autó becsapódását
TM/Nyugat.hu

A sofőr használta a biztonsági övét és karcolások nélkül megúszta a balesetet. A mentők megvizsgálták, de nem kellett kórházba szállítani.

A mentők nem szállították kórházba a sofőrt
TM/Nyugat.hu

Azt csak csendben tesszük hozzá, hogy az ilyen "alternatív íveken" sokszor azért nem ütköznek vastagabb fával az útról lerobogó járművek, mivel az ott növő fásszárúakat a tűzoltók már jellemzően kivágták egy nagyobb balesetnél, amikor valamilyen autó rájuk csavarodott, vagy két fa közé szorult.

Opel a bokrok között
TM/Nyugat.hu

A mostani esethez szombathelyi tűzoltók vonultak, akik kerekeire állították és áramtalanították az Opelt.

A sofőr használta a biztonsági övét
TM/Nyugat.hu
A helyszíni szemle ideje alatt egy sávon haladhatott a forgalom, nem alakult ki torlódás.
Kinyíltak a légzsákok, az autó minden oldala sérült - ez totálkár
TM/Nyugat.hu
Nem vér és csontdarabok voltak az autón

A jármű kivontatása után a helyszínelő lámpájának fényében úgy tűnt, mint ha vér és csontdarabok lennének az autón, pont mint egy nagysebességű vadgázolás után. Szerencsére hamar kiderült, hogy a látszat csalt. A vérszerű foltokat piros bogyós áltermés hagyta, amikor az autó letarolta a bokrokat, a csontszilánkok pedig valójában hófehér magvak voltak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló