Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Bombariadó volt tegnap az Arena Savariában a Delta bulin - Frissítve

Félbeszakadt, verekedés tört ki.

Félbeszakadt a teltházas Delta koncert az Arena Savariában, miután valaki bejelentette, hogy bombát rejtett el az épületben. A kiürítés után verekedés tört ki az utcán, amit a rendőrök gyorsan megfékeztek. Ezután újabb váratlan dolog történt.

Hajnali két óra előtt kigyulladtak a fények az Arena Savariában és a Delta zenekar koncertje közben és az együttes tagja bejelentette, hogy bombariadó miatt mindenkinek el kell hagynia az épületet. Erre figyelmeztettek a biztonságiak is, azonban néhány ember -feltehetőleg az alkohol és egyebek hatására - poénra vette az egészet és sportot űzött abból, hogy visszalógott a koncerthelyszínre, percekkel meghosszabbítva a teljes kiürítés időtartamát. (Javasoljuk a következő kiürítési gyakorlatra néhány részeg mókamester alkalmazását, mivel igazán váratlan helyzeteket tudnak teremteni.)

delta buli 1
tánczos mihály

Kisebb botrányt okozott az is, hogy néhányan beugrottak a ruhatárba és felmarkoltak több kabátot. Emiatt terjedt el az a rémhír a kint állók között, hogy ellopták a kabátokat. Úgy tudjuk, hogy a későbbi verekedés kirobbanása kabátos és kabát nélküli bulizók között történt, szóváltás után.

A mínusz két fokba kiterelt, kimelegedett bulizók átmehettek a fűtött tornacsarnokba, így védett helyen várhatták meg a bombariadó végét, de sokan nem éltek a lehetőséggel. A mentők, rendőrök és tűzoltók is próbálták fűtött helyre terelgetni a lenge öltözetben hidegben ácsorgó lányokat, akik bíztak benne, hogy a buli perceken belül folytatódik. Nem folytatódott. A tornacsarnokban közben néhányan beszabadultak az edzőterembe és ittasan súlyokat kezdtek emelgetni, de a biztonságiak hamar megállították a testedzőket. Kitört több üveg is.

Az Arena Savaria előtti területen szóváltást követően verekedés robbant ki, amit a rendőrök fél percen belül megszüntettek, addigra azonban egy férfi már megsérült, amikor hanyatt esve beverte a fejét az aszfaltba. A mentők őt kórházba szállították, a verekedőket pedig a rendőrök vitték el.

Egy perce sem állt helyre a béke, amikor hangos csattanás és kiabálás jelezte, hogy valami ismét történt. Ezúttal egy mozgássérült férfi hajtott neki szándékosan egy rendőrautónak, majd hátratolatott a motoros székével és újra nekihajtott a rendőrautó elejének. Ezután barátai lefogták a hangosan káromkodó, a rendőrökre válogatott szidalmakat zúdító férfit, a rendőrök pedig elvették a motoros szék kulcsát.

delta buli 3
tánczos mihály

Percekkel később beszéltünk a férfivel, akitől megtudtuk, hogy a hátrányos megkülönböztetéssel van baja, mivel egy hétköznapi embert simán bevinnének 72 órára, ha megrugdos egy rendőrautót és kezet emel a rendrökre. Először azt hittük, rosszul értjük, de nem, a férfi azt követelte, hogy őt is kezeljék úgy, mint bárki mást és állítsák elő a rendőrségre. Ennek érdekében tényleg mindent megtett, de az is nyilvánvaló volt, hogy erősen alkoholos befolyásoltság alatt volt. A barátai azonban végig mellette voltak, próbálták csitítani, sőt, egy pofont is kapott baráttól, amikor nagyon túlpörgött.

A férfi a baleseti helyszínelőt is szidalmazni kezdte, ő azonban nagyon higgadtan beszélt vele, elmondta, hogy mit és miért csinál, ami kis mértékben megnyugtatta a férfit, de csak rövid időre. Végül a helyszínelés után családja és imserősei betuszkolták egy autóba a káromkodó, rúgkapáló férfit és elhajtottak.

A bombával fenyegető több ezer ember szórakozását tette tönkre és a szervezőknek is komoly kárt okozott. Sokan a szabadságukat a Delta bulira időzítették, hogy barátaikkal együtt kieresszék a gőzt a hajnalig tartó rendezvényen. Arról egyelőre nincs információnk, hogy lesz-e pótbuli, vagy kapnak-e kártérítést a vendégek, de az biztos, hogy a gőzkieresztés helyett most tovább nőtt a feszültség sokakban. Hajnali öt órára a legtöbben már visszakapták a kabátjukat és nagyobb rendbontás nélkül kiürült az Arena Savaria környéke. A rendőrség keresi a bombával fenyegető telefonálót.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra