Börtönbe mehet a férfi, aki Vas megyében tönkrevágta a Sorok patakot

Úgy gondolta, az a legjobb hely, hogy megszabaduljon néhány száz liter fáradt olajtól.

„Én más büntetést adnék ennek a párosnak. Kétkezi munkával, ásóval és lapáttal szedetném ki velük 3 méter mélyen a földet, majd oda vitetnék ugyanannyit, és szintén lapáttal vissza az egészet, legalább 500 méter hosszan. Alkalmazottat nem fogadhatnának, csak saját maguk csinálhatnák. Ha kész, akkor elkezdhetik a 3 év börtönt letölteni, amit adnék pluszba.”

Ez egyetlen olvasói hozzászólás volt a sok közül ahhoz az írásunkhoz, Több száz liter fáradt olajat engedtek egy Vas megyei patak vizébe 2022. October 21. 16:58 ami arról szólt, hogy egy 41 éves Vas megyei férfi és társa Sorkikápolna közelében a Sorok patak hídjánál szabadult meg a fáradt olajtól valamikor év elején.

Police.hu

A bejelentés után először a vízügy szakemberei, majd a rendőrség érkezett a helyszínre, ahol két darab 200 literes olajos hordót és számos kisebb kannát találtak a patakban, immáron üresen, mivel tartalmuk időközben a vízbe ömlött.

A vízügyi szakemberek próbálták menteni a menthetőt, de már nem volt mit tenni.

Police.hu

A sokakat felháborító ügyben most újabb fejlemény történt:

Az ügyészség környezetkárosítás bűntette miatt a férfival szemben

végrehajtandó szabadságvesztést és közügyektől eltiltás kiszabását,

míg a fiatalkorú vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabása mellett pártfogó felügyelet elrendelését indítványozza.

Police.hu

Az indoklásban többek között ez olvasható:

„A szennyező anyag a patak partján a földre, illetve a folyóvízbe folyt, melynek következtében a talajvíz és a felszíni víz olyan mértékben károsodott, hogy annak természetes állapota nem állítható helyre. Az elkövetők cselekménye a talajlakó növény- és állatvilágot is károsította, annak korábbi állapota csak beavatkozással volt helyreállítható.”

Police.hu

Az ügyben a Szombathelyi Járási Ügyészség dönt majd.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló