Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kismamát rúgott fejbe és nőkre támadt Szombathelyen – Börtön várhat az agresszív férfire

2007-ben volt már kísértetiesen hasonló támadássorozat nők ellen a vasi megyeszékhelyen.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Szombathelyi Járási Ügyészség vagyon elleni bűncselekmények mellett garázdaság, könnyű testi sértés és becsületsértés vétsége valamint súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki váratlanul és indokolatlanul támadt rá három, általa korábban nem ismert sértettre 2020. júniusában Szombathelyen.

A vádirat szerint a vádlott az egyik sértett elé lépett és rákiáltott, hogy nyissa ki a száját, majd arcon ütötte, és a bal csuklójánál fogva a földre rántotta egy parkolóban. A sértett segítségért kiáltott, mire a vádlott ismét megütötte, majd elfutott a helyszínről.

A sértett könnyű sérüléseket szenvedett a támadás következtében.

Tíz nap múlva a vádlott a járdán kerékpározott nagy sebességgel, amikor összetalálkozott a második sértettel, aki tolta a tizenöt hónapos gyermekét egy babakocsiban. A vádlott rákiabált a sértettre, hogy el fogja ütni, majd amikor mellé ért, fejbe rúgta őt.

A sértett könnyű sérülést szenvedett, azonban az arcát ért rúgás alkalmas volt arra, hogy súlyosabb, nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozzon.

Még ugyanezen a napon a vádlott rákiabált a harmadik sértettre, aki másfél éves gyermekével egy köztéri szökőkútnál játszott. A sértett megijedt a vádlottól, aki azt követelte, hogy vegye le a gyermeket a szökőkút pereméről, ezért fel akarta hívni a rendőrséget, hogy segítséget kérjen, mire a vádlott leköpte őt.

A Szombathelyi Járási Ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

2007-ben már volt hasonló sorozat Szombathelyen

Az esetek kísértetiesen hasonlítanak egy 2007-es, szombathelyi támadássorozatra. Akkor egy korábban informatikusként dolgozó férfi támadt több nőre Szombathely belvárosában és a Paragvári utca környékén is nőket inzultált.

A Fő téren például három sétáló fiatal lányra rontott, miután rájuk ripakodott, hogy ne nevessenek az esőben. Volt, akit ököllel ütött arcon, míg a másik lányt fültövön csapta, a harmadikat pedig a hajánál fogva rántotta le a földre. A bajba kerülteknek senki sem sietett a segítségére.

Ugyanez a férfi támadta meg a dr. Szabolcs Zoltán utcai gyalogoshídon átkelő nőt is, akit először leköpött, majd meg is ütötte.  Az orvosi kezelés alatt álló férfi információnk szerint többször volt már börtönben. Néhány hónapja ismét felbukkant Szombathelyen, de arról nincs információnk, hogy az újabb támadásokat ő követte-e el.

A címlapkép illusztráció.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sokkoló

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra