Lemondott a miniszterelnök-jelöltségről Botka László

Levelében szétaprózott és széthúzó demokratikus ellenzékről írt.

A szocialista politikus, Szeged polgármestere hétfő délelőtt körlevélben jelentette be, hogy lemond pártja kormányfőjelöltségről.

Én ennek a rezsimnek a leváltására érkeztem, ezért vállaltam el a miniszterelnök-jelöltséget. Sajnos mások, jelentős ellenzéki és - számomra különösen fájdalmasan - szocialista erők nem leváltani akarják a NER-t, hanem együtt élni vele. Szétaprózott és széthúzó demokratikus ellenzékkel a rezsimet nem lehet leváltani

- írta a sajtónak küldött levelében.

Botka László
Mészáros Zsolt

Botka László tavaly decemberben jelentette be, hogy vállalja pártja kormányfő-jelöltségét be, és hogy szeretné leváltani Orbán Viktort. Hozzátette, az egész ellenzék miniszterelnök-jelöltségét célozza meg. Az MSZP elnöksége ezután melléállt, majd májusban a párt kongresszusa szinte egyhangúlag meg is választotta kormányfőjelöltnek.

Botka feltételekhez kötötte a jelöltségét: a szövetséges pártokkal közös programot, közös jelölteket és közös listát akart, amelyen nem szerepel Gyurcsány Ferenc, ami már kódolta is a harcot a DK-val.

Botka helyzetét nehezítette, hogy más szövetséges pártokat sem sikerült megnyerni. Az LMP és a Momentum külön akar indulni, az Együtt csak választókerületi szinten akar koordinálni, a Párbeszéd pedig csak teljes ellenzéki megállapodás esetén állt volna Botka mellé.

A múlt hét elején az MSZP bejelentette, hogy egy

nagyvonalú

ajánlatot tesznek le a demokratikus ellenzéki pártok elé a listás helyek elosztására, amit végül a Liberálisok kivételével az összes érintett ellenzéki párt elutasított.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet