Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Lemondott a miniszterelnök-jelöltségről Botka László

Levelében szétaprózott és széthúzó demokratikus ellenzékről írt.

A szocialista politikus, Szeged polgármestere hétfő délelőtt körlevélben jelentette be, hogy lemond pártja kormányfőjelöltségről.

Én ennek a rezsimnek a leváltására érkeztem, ezért vállaltam el a miniszterelnök-jelöltséget. Sajnos mások, jelentős ellenzéki és - számomra különösen fájdalmasan - szocialista erők nem leváltani akarják a NER-t, hanem együtt élni vele. Szétaprózott és széthúzó demokratikus ellenzékkel a rezsimet nem lehet leváltani

- írta a sajtónak küldött levelében.

Botka László
Mészáros Zsolt

Botka László tavaly decemberben jelentette be, hogy vállalja pártja kormányfő-jelöltségét be, és hogy szeretné leváltani Orbán Viktort. Hozzátette, az egész ellenzék miniszterelnök-jelöltségét célozza meg. Az MSZP elnöksége ezután melléállt, majd májusban a párt kongresszusa szinte egyhangúlag meg is választotta kormányfőjelöltnek.

Botka feltételekhez kötötte a jelöltségét: a szövetséges pártokkal közös programot, közös jelölteket és közös listát akart, amelyen nem szerepel Gyurcsány Ferenc, ami már kódolta is a harcot a DK-val.

Botka helyzetét nehezítette, hogy más szövetséges pártokat sem sikerült megnyerni. Az LMP és a Momentum külön akar indulni, az Együtt csak választókerületi szinten akar koordinálni, a Párbeszéd pedig csak teljes ellenzéki megállapodás esetén állt volna Botka mellé.

A múlt hét elején az MSZP bejelentette, hogy egy

nagyvonalú

ajánlatot tesznek le a demokratikus ellenzéki pártok elé a listás helyek elosztására, amit végül a Liberálisok kivételével az összes érintett ellenzéki párt elutasított.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet