Botrány a magyar eurovíziós dal körül: kiderült, hogy azt egy világslágerből lopta a Jetlag

Az egykori Anti Fitness Klub egykori frontemberének új formációja akkora plagizálást tolt, hogy a szövegtolvaj Schmitt Pál csak fényévekkel lemaradva araszolhat a nyomukban. Ezt még a klipben feltűnő Zimány Linda mellbedobása sem menti meg!

UPDATE: "A Jetlag zenekarral többszöri próbálkozás ellenére sem sikerült megoldást találnia a készítőknek az együttműködésre, így a Jetlag nem léphet színpadra A Dal 2017-ben" - közölték az eurovíziós válogató szervezői január első napjaiban. Párhuzamot vonni nem akarunk cikkünk megjelenése és a döntés között, bár azért szeretnénk!

YouTube / Jetlag

Van egy új magyar formáció, nem baj, ha nem hallott róla eddig, és elnézést, hogy most az arcába dörgöljük, de muszáj lesz, annyira szép ez a sztori. Az elektronikus popzenével próbálkozó Jetlag két tagja a korábbi Anti Fitness Club-énekes Molnár Tomi, aki az érfelvágós emós hajfekvésről divatos-diszkósra váltott, és Czoller Bence, akiről egy guglizással annyit sikerült kiderítenünk, hogy az énekesnő Lolával kavart. Vagy kavar. De nem ez az érdekes.

Az érdekes az, hogy a "zenekar" a Keresem a bajt című számával már bekerült abba a top 30-ba, ami jó eséllyel pályázik a 2017 elején újrainduló A Dalban, amiben ugye kiválasztják majd, hogy ki képviselje Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon. A siker érdekében a kliphez még Zimány Lindát is kibérelték. Meg drága kocsikat és fegyvereket:

Zimány Linda fegyvert tart

A dal pont annyira tenyérbemászóan súlytalan, mint általában az eurovíziós dalok, tisztességes ízlésű ember magától be nem rakja otthon. A Wellhello-zsánerhez hasonló az arculat, de ők legalább viccesek, ez meg még az sem. Cserébe viszont tud valamit, amit a többi rivális nem mondhat el magáról:

pofátlanul átlátszó nyúlás.

És hogy nevén is nevezzük a tolvajlás áldozatát: az nem más, mint ( a nevét időközben lecserélő ) Chat Faker, akinek Flume-mal közös dala, jé, hát nem ugyanezt a dallamot hozza?!

Ha a karácsonyi hajtásban nehéz lenne az összevetés, akkor

itt van még érzékletesebben:

Az Eurovíziós Dalfesztivál totális nevetségességéről már többször írtunk korábban is , szóval nem annyira lepődtünk meg ( Freddie-vel ellentétben ), hogy továbbra sem sikerült rácáfolni a nemzetközi megmérettetést körüllengő kedvesen naiv komolyanvehetetlenségre.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra