Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Megszavazták a rabszolgatörvényt, az ellenzék kivonult

Botrányba fulladt az ülés, de nem tudták megakadályozni a törvény elfogadását.

Az országgyűlés Fidesz-többsége megszavazta a rabszolgatörvényt. A szavazás előtt az ellenzék elénekelte a Himnuszt, majd kivonult az ülésteremből. A szavazás után Latorczai János levezető elnök utánuk szólt, hogy már nincs értelme szirénázni.

Közben a Facebookon megjelent egy esemény, ami tüntetni hívja az embereket:

Ne hagyjuk a törvénytelen szavazást - a Kossuth térre most!

null


Tordai Bence a Kossuth térre hívja az embereket Hogy tiltakozzanak a szerinte törvénysértő parlamenti ülés, és a rabszolgatörvény elfogadása ellen.


A házőrség nem avatkozott közbe, Kövér László házelnök egy kisebb csellel nyitotta meg az ülést: a saját helyéről egy mikrofonnal a kezében.

Ezután a KDNP-s Latorcai János vette át az ülés vezetését, szintén a saját helyéről, és megkezdődtek a szavazások.

Hogy az ellenzékiek ne zavarják meg a levezető elnököt, a fideszesek, például Orbán Viktor, Gulyás Gergely és Rogán Antal sorfalat állt.

Forrás: parlament.hu

Technikai módszerekkel elkövetett csalás zajlik - mondja Tordai Bence. Orbánt és Kocsist próbálja megkérdezni erről. Tordaiék szerint annak ellenére, hogy nem tették be a képviselői kártyájukat, mégis tudtak tartózkodást nyomni, ezt ki is próbálták.

A Fidesz frakció tagjainak egy része áll az ülés alatt, biztos információ továbbra sincs, helyszíni tudósítónk szerint lehet, hogy a levezető elnököt, Latorcait próbálják védeni az ellenzéki képviselőktől, hogy le tudja vezetni az ülést. Latorcai folyamatosan darálja a napirendet.

Tordai Bence

Tordai Bence is live now.


Felsorakoztatták az országgyűlési őrséget, egyelőre várnak. Közben rendőrök érkeztek az országház elé, egy kérdésre azt mondták, nem tudják, miért vannak ott.


Az ellenzéki képviselők sáncot alkottak a szavazás megkezdése előtt az ülésterem pulpitusa körül. Közben megtiltották, hogy az újságírók felvételeket készítsenek a karzatról, a Mérce képviselő közvetíti a Facebookon élőben a történteket.

HVG

Újra élőben az Országgyűlés üléséről - az ellenzék elfoglalta a pulpitust

Ott áll például az MSZP-ből Bangóné Borbély Ildikó, Kunhalmi Ágnes, Tóth Bertalan és Gurmai Zita; a Párbeszédből Szabó Tímea, Tordai Bence és Mellár Tamás; de az akcióhoz Szél Bernadett, Szabó Szabolcs és Bősz Anett független képviselők is csatlakozott.

A puplitus másik oldalán pedig DK-s képviselők állnak, Gréczy Zsolt, Székely Sándor és Hajdu László képezi a torlaszt.

Tordai Bence az élő közvetítésében azt mondta, az LMP és a Jobbik egyelőre nem ment fel a pulpitusra, bár várják őket, mert a rabszolgatörvénnyel kapcsolatban az elmúlt hetekben egységes volt az ellenzék, csak a Jobbikból kivált Mi Hazánk Mozgalom nem vonult ki a hétfői botrány idején a többiekkel. A Jobbik egy óriás molinóval készült.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra