Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megint bővül a Fideszes médiabirodalom

Mészáros Lőrinc újabb médiumokat vásárolt.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
A Mészáros kezében lévő Talentis Group Zrt. megvette a Magyar Idők kiadóját, továbbá közvetett tulajdonába került a Lapcom, az Inform Média, illetve a Mezőgazda Lap- és Könyvkiadó vállalat - számolt be a 24.hu .

Ezzel az újabb médiavásárlással a vállalkozó célja, hogy a Talentis Group alatt egyesített médiaérdekeltségeit a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványnak adományozza. A tulajdonosváltással összefüggésben az érintettek a Gazdasági Versenyhivatal eljárását kezdeményezik.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Az Echo TV, a MediaWorks és a médiafelület-értékesítő Printimus megszerzését követően további befektetésekkel bővült a Talentis Group Zrt. médiaportfoliója. A válallat megvásárolta a Magyar Idők és a Karc FM kiadóját, a Magyar Idők Lapkiadó Kft.-t.

A Mediaworks ezzel párhuzamosan tovább bővítette regionális lappiaci érdekeltségeit: a Kisalföld, a Délmagyarország, a Bors, az Észak- Magyarország, a Kelet- Magyarország, a Hajdú Bihari Napló kiadóvállalatai mellett, megvásárolta a Mezőgazda Lap- és Könyvkiadó Kft.-t. Ez utóbbi által jelenik meg a Szabad Föld, valamint a Vidék Íze, és a Diéta & Fitnesz magazin.

A Mezőgazda Lap- és Könyvkiadó Kft. korábban a Népszava tulajdonosának tulajdonában volt. Puch László azzal magyarázta az eladást, hogy a jövőben a tulajdonában lévő másik médiavállalatra, a Népszavát megjelentető XXI. Század Média Kft.-re szeretne fókuszálni.

Kapcsolódó cikkek:

Minden korábbinál vészjóslóbb médiabirodalmat épít a Fidesz

Bizonyára jobban és pontosabban szeretnék tájékoztatni a lakosságot. Ha igazak a 444.hu és a 24. hu értesülései, a kormánypárt eddigi médianyomulása csak a főpróba volt, a java csak most következik. Ugyanis - és ez tény - bejegyezték a Kaposvári Törvényszéken a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványt, amely feltehetően az egységesülő fideszes médiabirodalom egyik kulcsintézménye lesz.

Egy év alatt hétezerrel csökkent a Vas Népe eladott példányainak száma

Mészáros Lőrinc lapjai meredek zuhanásban vannak, a Vas megyei napilap jelenleg 31 ezer példányban megy el. A Vas Népe 2014 elején még 43 704 példányszámban kelt el. Ez a PLT-s korszak volt, mire a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Mediaworks két éve megvásárolta a PLT-t, a példányszám 38 458-ra csökkent.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés