Bowling, különterem, baráti és családi rendezvények – Tényleg, mi van most a szombathelyi Bellagióval?

Ha valaki felszínesen olvassa a híreket, azt hiheti, hogy félévente bezár a város egyik legismertebb helye. Pedig a valóság az, hogy ezekben a napokban ünnepli a 10 éves születésnapját.

„Nagyon sokan vannak, akik nem tudják, mi van velünk. Amikor az emeleten bezár az aktuális étterem, egy jó darabig mi is megérezzük a foglalásokban. Pedig mi tíz éve egyfolytában nyitva vagyunk, pont ezekben a napokban ünnepeljük a születésnapunkat” – mondja Varga Ádám, a szombathelyi Bellagio Bowling tulajdonos-üzletvezetője, majd elmagyarázza, mi okozza a félreértést.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

A Fő tértől öt perc gyaloglásra található Juhász Gyulai utcai épület kb. két évtizeddel ezelőtt nyitotta meg kapuit, bowlingpályával, kaszinóval és egy étteremmel az emeleten. Egy ideig működött is minden annak rendje és módja szerint, de egy idő után a részek külön életet kezdtek élni.

Bellagio Bowling
Varga Ádám
Mészáros D. Zsolt

Varga Ádám – aki korábban a Balatonnál tanulta a vendéglátást – mindig is az alsó szintet üzemeltette. A tulajdonosok néha változtak és az emeleten is egymást követték a bérlők. És mivel a Bellagio még mindig sokak fejében egyetlen helyszínként él, minden változás megzavarta az embereket.

Pedig az igazság az, hogy az alsó szint változatlanul népszerű rendezvényhelyszín.

„Van nálunk minden, legény- és leánybúcsúk, esküvők, születésnapok, céges partik, sőt egyszer már halotti tort is tartottak itt a különteremben, amit annak idején a kaszinóból alakítottunk ki” – magyarázza Ádám.

Bellagio Bowling
A különterem a biliárddal
Mészáros D. Zsolt

„Én mindig a szórakoztató vendéglátásban hittem, ami túlmutat azon, hogy kiviszünk egy kávét vagy egy sört. Ennek a szellemében építettem fel a helyet és fejlesztettem lépésről lépésre. Az emberek szeretnek egymás társaságában lenni, és azt is szeretik, ha közben van valami közös program vagy szórakozás. Így nemcsak jobban érzik magukat, de az élmény is maradandóbb”

– teszi hozzá.

A harminc fő befogadására alkalmas különterembe körülbelül egy évvel ezelőtt egy bérelhető biliárdasztal is került, amit darts és asztali foci egészít ki. Van itt projektor és hangosítás is, ami főleg céges rendezvények esetén lehet fontos tényező, de a technika alkalmas karaoke partikra is.

Bellagio Bowling
Mi is kipróbáltuk a pályát. Garantált élvezet.
Mészáros D. Zsolt

A legismertebb attrakció persze a bowling, ami egy szabványos, négysávos Brunswick-pálya, amin akár hivatalos versenyeket is lehetne rendezni.

Nemcsak jól néz ki, de tényleg nagyon szórakoztató játék, ahogy azt lapunk munkatársai is kipróbálták a beszélgetés után.

A pályának óradíja van, tudtuk meg, de ha nincs utána foglalás, rugalmasak az árazásban, így ha valaki kicsit még tovább szeretne gurítani, a perc alapú meghosszabbítás is lehetséges.

Bellagio Bowling
A pub. Kattintson a képre a galériához!
Mészáros D. Zsolt

A Bellagiónak van egy nagyon kellemes pub része is, ami kiegészíti a bowlingot és a különtermet, de önállóan is megállja a helyét. Az árfekvés átlagosnak mondható, az italválaszték viszont meglepően széles, merthogy nagyon különböző korosztály és társadalmi réteg látogatja a helyet a bowling miatt, és szeretnék, ha mindenki megtalálná az itallapon a kedvencét.

Nagyon kellemes hely, ha jó idő van, ki lehet ülni a hangulatos teraszra is.

„Mivel kerek születésnapot ünneplünk, a közeljövőben több meglepetésakciót is tervezünk a vendégeinknek, úgyhogy érdemes figyelni a Facebook-oldalunkat– mondja Ádám, mi pedig a szerkesztőségbe visszaérve arról beszélünk, hogy nekünk is éppen ideje lenne újra felfedeznünk a Bellagiót.