Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

BRÉKING! Elrendelt gazdasági vizsgálat miatt szabadságra ment Mérei Tamás, a szombathelyi zenekar vezetője

Erről informálta a sajtót a szombathelyi önkormányzat. A szimfonikusok elmúlt két éves gazdálkodását vizsgálják, mint megtudtuk, a gazdasági igazgató is egy hónapos szabadságon van. Felhívtuk Mérei Tamást is.

Frissítés: A gazdasági vezető is szabadságon van

Időközben megtudtuk, hogy a szimfonikus zenekar gazdasági vezetője, Molnár Annamária is szabadságon van egy hónapig, információink szerint ez összefüggésben van az elindult vizsgálattal és Mérei Tamás szabadságolásával.

Az is kiderült, hogy a vizsgálat nem csak az Iseumi Nyári Játékokat érinti, hanem a zenekar teljes gazdálkodását 2012. január 1-ig visszamenőleg, a városi önkormányzat ekkor vette át a szimfonikusokat a megyei önkormányzattól.


Korábban írtuk

Egy ma délelőtti sajtóközleményből értesülhettünk arról, hogy január 14-én dr. Puskás Tivadar polgármester a tudomására jutott információk alapján

azonnali vizsgálatot rendelt el a Savaria Szimfonikus Zenekar gazdálkodásával kapcsolatban. A polgármester a jegyzőt helyettesítő aljegyzőt kérte fel arra, hogy a Belső Ellenőrzési Irodával folytassa le a vizsgálatot. A vizsgálat lezárultáig a zenekar igazgatója és gazdasági vezetője szabadságon tartózkodik.

Savaria Szimfonikus Zenekar sajtótájékoztató
Puskás Tivadar és Mérei - még együtt
Bonyhádi Zoltán

Az üggyel kapcsolatban felhívtuk Mérei Tamást is, aki elmondta, a vizsgálat lezárásáig nem akar nyilatkozni, és február 15-ig hivatalosan is szabadságon tartózkodik. A szombathelyi zenekar élére nem neveztek ki ideiglenes helyettest.

A zenekar igazgatója, Mérei tegnapelőtt még a polgármesterrel, Puskás Tivadarral közös A milánói Scala balettkarával, Párizsban turnéznak a szombathelyi szimfonikusok 2015. January 13. 16:22 sajtótájékoztatón jelentette be, hogy milyen koncertek, és ilyen nagyszabású párizsi koncertturné vár rájuk. Ahogy Mérei Tamás lapunknak jelezte, a programban nem lesz változás, a zenekar életében minden a menetrend szerint halad.

Interjú Mérei Tamással
Interjú Mérei Tamással
Bonyhádi Zoltán

Annyit sikerült kiderítenünk (mivel Mérei Tamás a Savaria Karnevál kuratóriumának is elnöke), hogy mindez nem a Savaria Karnevállal, hanem a szimfonikus zenekar gazdálkodásával lehet kapcsolatos.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra

Tovább az oldalra