Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Már megérte: brit elismerésben részesült a Haladás Sportkomplexum

A tavaly átadott stadion építésének mérnöki teljesítményéért többen oklevelet kaptak.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

2017 novemberében - koncert és nyitómeccs keretei közt - adták át a szombathelyi sportlétesítményt, amit 15,2 milliárd forintból sikerült felépíteni.

Az átadó körül sok vita volt arról, kell-e a városnak egy ilyen épüet, még a szurkolók között akadt, aki nem volt épp hálás az újonnan felépült stadionért. Erről bővebben itt olvashatnak.

Akkor még nem sejtettük, hogy ez a vidéki mércével gigantikus építmény egy évvel később milyen elismerésben részesül.

Vágvölgyi Bálint

Hétfőn a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében a Tierney Clark* díj zsűrije a fődíj mellett egy elismerő oklevelet adott át a szombathelyi Haladás Sportkomplexum tervezőinek és kivitelezőinek.

Magyar Építők.hu

Ezzel a stadion időközben elhunyt szerkezettervezője, Volkai János emléke előtt tisztelegnek. A projekt résztvevőinek képviseletében az oklevelet Dezső Zsigmond okleveles építőmérnök, szerkezettervező vehette át Áder János köztársasági elnöktől és András yorki hercegtől - számolt be a Magyar Mérnöki Kamara weboldala .

*William Tierney Clark angol mérnök. Elsősorban hidak tervezésével és építésével foglalkozott, az elsők között tervezett függőhidakat. 2000-ben a Magyar Mérnöki Kamara és a Magyar Tanácsadó Mérnökök és Építészek Szövetsége megalapította a Tierney Clark Díjat, amellyel kiemelkedő mérnöki alkotásokat díjaznak. - A Szerk.)
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra