Brüsszel döntött: a túlzott deficit eljárás is előre megy, nem hátra

Soros elnökség ide, vagy oda.

Az Európai Bizottság túlzott deficit eljárást indít Magyarország és 6 másik tagállam ellen a 2023-as költségvetési hiányuk miatt. A döntés a Bizottság júniusi elemzésén és a Gazdasági és Pénzügyi Bizottság véleményén alapul. Magyarország esetében a 2022-es GDP-arányos államháztartási hiány 6,7 százalék volt, az adósságráta pedig 73,5 százalék, ami jóval meghaladja a referenciaértékeket (3 százalék és 60 százalék). A Bizottság előrejelzései szerint a hiány 2024-ben és 2025-ben is 3 százalék felett marad, ezért indokoltnak tartják az eljárás megindítását. A Tanács hamarosan dönt a javaslatokról, és várhatóan mind a hét tagállamra vonatkozóan elindul az eljárás - írja a portfolio.hu.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek