Koromsötét, kész életveszély a bucsui határátkelő, de csak a magyar oldalon

A látvány magáért beszél, fel is vettük videóra. Aztán utánakérdeztünk, mi az oka annak, hogy a osztrák oldal ki van világítva, a magyar meg nem.

Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy a bucsui határátkelő magyar oldalán, nap mint nap azzal kell szembesülnie, hogy nincs közvilágítás. A kandeláberek ott vannak, viszont nem használják őket. Olvasónk szerint a koromsötét határátkelő így komoly baleset helyszíne lehet.

Magyar oldal
Nyugat.hu
Osztrák oldal
Nyugat.hu

Elmentünk és megnéztük

Autóval utaztunk át Ausztriából a bucsui határon át. Az osztrák oldal tényleg ki volt világítva, a magyar nem. A különbség szembetűnő. Nézzék, a helyszínen készített videónkban mindez jól látszik:

Rákérdeztünk: miért nincs a magyar oldalon világítás?

A villamos hálózat, ahogy a határátkelőn található minden építmény az MNV Zrt. vagyonkezelésében van, úgyhogy kérdésünkkel hozzájuk fordultunk. Hivatalos válaszukból megtudtuk, hogy problémát ismerik, és dolgoznak a helyreállításán.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet