Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Kérjük a 200 milliárdot a szombathelyi huszárlaktanyára

Vagy az SZTK épületére. Mindkettő jelentős szimbolikával bír számunkra - akárcsak a budapestieknek a budai vár:)

A magyar nemzet számára jelentős szimbolikával bír.

Ezzel indokolta a kormány, hogy a budai vár felújítására gond nélkül elköltenek 200 milliárd (!) forintot. Az Index erről cikkében szépen leírja a Vár történetét, azt is, hogy az OSA, a Közép-európai Egyetem kutatási és kulturális intézménye hogyan szedi darabokra ezt az érvelést. És azt is, hogy mi lehet a terve ezzel az Orbán-kormánynak.

Vannak ötleteink nekünk is

Mi ebbe a vitába nem megyünk bele, de ha mér így megy ez, Szombathely nevében bejelentjük igényünket erre a 200 milliárdra. Mert itt is vannak olyan épületek, amelyek szimbolikus jelentőséggel bírnak.

11-es huszár úti laktanya
Reméljük, a kormánynak is megtetszik
Mészáros Zsolt

Az egyik legyen a volt huszárlaktanya, amit a szovjet hadsereg tett tönkre, nagy része azóta is érintetlenül van, és szép lassan önmaga porba roskad.

Az SzTK épülete
Erre is ráférne egy kis pénz
Bonyhádi Zoltán

A másik legyen a belvárosi Március 15. téren álló SZTK-épület. Ez a szocialista korszak terméke, de egykor százezrek keresték itt a gyógyulást, ma ez az épület is lassan átadja magát az enyészetnek.

Bízunk abban, hogy a kormány meghallgatja kérésünket, és Szombathely is megkapja a maga 200 milliárdját jelentős szimbolikával bíró épületeinek felújítására.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra