Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Buszmegállóépítésre invitálják a szombathelyi Kétfarkúak a fideszes Sátory Károlyt

Nyílt levelet írtak a szombathelyi képviselőnek, aki a buszvárós kálvária után azt nyilatkozta egy szombathelyi lapnak, hogy nem mond le, mivel szerinte az új többség azt szeretné, ha csendben tűrné, hogy kulipintyókat építenek körzetében.

Kedden kezdődött az egész, amikor arra ébredt Szombathely, hogy éjjel elvitték a Magyar Kétfarkú Kutyapárt kalandos életű színes buszváróját , amit tavaly októberben állítottak fel a KRESZ-park mellett, a Szent Flórián körúton. A Felcsútról Szombathelyre költöztetett buszvárót innen is el akarták paterolni, de végül április végén a közgyűlés új többsége megszavazta, hogy maradhat.

Józing Antal

Aztán nem sokkal később megtalálták az elbontott buszvárót a víztorony mellett, a biciklikölcsönző épülete mögött. Ennek kapcsán az Éljen Szombathely! Egyesület kiadott egy közleményt, amiben azt írták, hogy

egyértelműen megállapítható, hogy az elkövetők nem spontán romboló vandálok voltak, hanem előre eltervezett, tudatos, politikai indíttatású, provokatív cselekmény elszenvedői vagyunk mindannyian

.

Forrás: Facebook / Viszlay Zoltán Fülöpné Pavelkovits Petra Lívia MKKP

A körzet képviselője, Sátory Károly (Fidesz) egyébként már a kezdetektől fogva sem titkolta, hogy neki bizony nem kell a színes buszváró. Később aztán le is buktatta magát a Facebookon egy azóta már törölt posztban , amihez természetesen temérdek felháborodott és kissé trágár hozzászólás is érkezett. Azt írta, hogy tetszik neki a

lelkes civilek

akciója, ami az ellenzék szerint nemcsak törvénytelen, de életeket is veszélyeztetett.

A buszmegállós mizéria hamar bejárta az országos sajtót is. A kutyapárt aktivistái még aznap visszaállították a színes buszvárót a helyére . Egyikük azt mondta lapunknak, hogy látott egy teherautót a parkban, amivel lehet, hogy a megállót akarták elszállíttatni. De mivel az illető látta az aktivistákat, el is ment. A másik két aktivista szerint viszont ennek elég kicsi volt a valószínűsége.

Józing Antal

A történetnek pedig még nincs vége. Sátory ugyanis nemrég azt nyilatkozta egy szombathelyi lapnak, hogy nem mond le, mivel szerinte az új többség azt szeretné, ha csendben tűrné, hogy kulipintyókat építenek körzetében. Közepesen hosszú nevű megyeszékhelyünk leghosszabb nevű jelöltje, Viszlay Zoltán Fülöpné Pavelkovits Petra Lívia ezen felbuzdulva nyílt levélben invitálja buszmegállóépítésre a képviselőt.

Ezúton szeretném meginvitálni Sátory Károly képviselő urat következő buszmegálló építő workshopunkra, hogy megtapasztalja, mennyi munkába is telik egy ilyen 'kulipintyó' felépìtése. Biztos jót fog tenni a sok huszárruhás lovagolgatás mellett egy kis fizikai munka, hisz tudja: ép test, ép lélek

– írta a Facebookon.

De nem csak ennyi volt az üzenete. Szeretné ugyanis még felhívni Sátory figyelmét a KRESZ park siralmas állapotára. Tele van szeméttel, lepukkant és bár gyerekként imádta, most anyaként be sem meri engedni a saját fiát a parkba.

Sátory úr elmondása szerint ő mindig is a körzetben (10. körzet) élők érdekeit képviselte. Kérdem én erre, hogy a kisgyerekek nem számítanak ebbe bele? Vagy Ön szerint teljesen oké, hogy évtizedek óta rohad Szombathely legszebb parkja és az is, hogy a négy éve leégett kaszinó még mindig ott ácsingózik bármiféle körbekerítés nélkül, a gyerekek, kamaszok pedig a tetején mászkálnak? Elvégre ez is az Ön körzetébe tartozik, nemde? Értem én, hogy minden választási kampány előtt be kell lobogtatni a felújítás hírét, de könyörgöm, így öt év után történjen is valami.

Levelét pedig így zárta:

És még egy utolsó kérdést engedjen meg. Árulja el kérem, hogy is van az, hogy Ön legalább öt éve képviselő a körzetben, de mindeddig nem jutott eszébe beszerezni egy fránya buszmegállót ahhoz a fránya parkhoz a körzetében élőknek? Tudja, arra a helyre, ahova mi építettünk egyet jóindulatból, maga pedig gratulált azoknak a vandáloknak, akik az éj közepén lebontották. Előre is köszönöm válaszait, melyeket remélem egy jó doboz hideg sör mellett tudunk megvitatni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra