Bútorokat, gépeket, gumiabroncsot rakott le engedély nélkül egy magánterületen, elítélték

A Sárvári Járásbíróság 1 év 6 hónap felfüggesztett börtönre ítélte a férfit.

A Sárvári Járásbíróság előkészítő ülésen veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt 1 év 6 hónap - végrehajtásban 3 év próbaidőre felfüggesztett - börtönre ítélt egy férfit. Kötelezte továbbá 276.751 forint bűnügyi költség megfizetésére.

A vádlott 2022 nyár közepe és 2023. április 9. között – pontosabban nem meghatározható – időben az utcájában lakónak felajánlotta, hogy az ingatlanán található hulladékot elszállítja, és azokat egy hulladékgyűjtő telepre viszi. Ennek megfelelően a vádlott egy arra alkalmas, a nyomozás során ismeretlenül maradt járművel gépeket, televíziók műanyag borítását, bútorokat, bontott vezetéket és szigetelés nélküli hűtőket, bontott műanyagot és fakeretes ablakokat, továbbá hungarocellt, gumiabroncsot és fekete színű műanyag zsákban papírhulladékot, valamint gumiabroncsot szállított el hulladékgazdálkodási engedély nélkül. Az elektronikai hulladék mennyisége 1 m3 volt. A vádlott a veszélyes hulladékot is tartalmazó szemetet – az ígéretével ellentétben – egy magántulajdonban álló, a helyiek által „tuskós”-nak nevezett, füves területen helyezte el, a tulajdonosok és a bérlő engedélye nélkül.

Az ítélet jogerős.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló