Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Így lett akadálypálya a celldömölki mozgássérült feljáró - Frissítve

A celli vasútállomáson elkészült a rámpa, aztán korláttal lezárták. Reagált a MÁV.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem egyszerű a mozgássérültek helyzete ma Magyarországon. Bár korábbi rendelkezések egyre inkább próbálják meg akadálymentesítéssel a mozgásukban korlátozott embertársainkat az egészségesekkel egyenrangúvá tenni, az élet bizony komor forgatókönyvet képes írni. Korábban az egyik szombathelyi postánál tapasztaltunk olyant, hogy a jó szándék ellenére még sem sikerült jó az akadálymentesítés, most pedig Celldömölkről jelent meg érdekes fotó a facebookon.

Így nem lehet hazsnálni a rámpát
web

A képen jól látszik, hogy a vasútállomásnál gondosan kialakított mozgássérült rámpát egy korláttal lezárták, de még egy hulladéktárolót is kitettek a végére, nehogy valakinek csak a korlátnál tűnjön fel, hogy nem tud tovább haladni. Próbáltuk elérni a vasútállomást, hogy érdeklődjünk, miért nem lehet használni a mozgássérült rámpát, ám csörgő telefont egyszer sem vették.

A MÁV csütörtök kora este egy közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz. Ezt most szó szerint idézzük.

A celldömölki vasútállomást és környezetét jelenleg felújítják. A beruházás konzorciumának a MÁV is tagja, azonban a jelenlegi munkafolyamatokban még nem vesz részt a vasúttársaság. A mozgássérültek feljutását segítő rámpa kialakítását, és annak teljes elkészültéig az ideiglenes lezárását sem a vasúttársaság rendelte meg. A MÁV mindemellett tájékoztatta a konzorcium irányítóját, és kérte, hogy tegye meg a szükséges intézkedést a megfelelő lezárás és tájékoztatás érdekében.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés

Könnyű

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra