Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Teherautó elé hajtott Chevrolet Bajánsenyén - megsérült a figyelmetlen sofőr

Magyarszombatfa felé tartott a vízszolgáltató egyik teherautója a bajánsenyei Rákóczi Ferenc utcában, amikor a Vörösmarty Mihály utcából, az Állj, elsőbbségadás kötelező! tábla ellenére féktávolságon  belül behajtott a kereszteződésbe egy Chevrolet személyautó.

Teherautó elé hajtott egy Chevrolet Bajánsenyén
TM/Nyugat.hu

A teherautó vezetője fékezett és balra kormányozta a járművet, ennek köszönhető, hogy nem az autó oldalának, hanem az elejének ütközött a teherszállító.

Nem adott elsőbbséget a személyautó vezetője Bajánsenyén
TM/Nyugat.hu

A balesetben az autót vezető nő az elsődleges adatok alapján súlyosan megsérült, a mentők kórházba szállították.

"Beszólt" egy sofőr a közutasnak

A helyszíni szemle befejezése és a roncs elszállítása után a Magyar Közút munkatársa feltakarította a törmeléket az úttestről. Ezt egy  sofőr időhúzásnak tartotta és keresetlen szavakkal mondta el a véleményét.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy a helyszíni szemle alatt valóban csak állnak a közutasok az út szélén, de nem azért, mert nem jut eszükbe, hogy talán dolgozni is lehetne, hanem azért, mert nem tüntethetik el a nyomokat, a fényképezés előtt nem takaríthatnak fel semmit, kivéve abból a sávból, amiben engedik a forgalmat.

Az úttest teljesen csak a roncsok elszállítása után takarítható. Azt a plusz két percet pedig igazán megéri megvárni, hiszen ha egy fém alkatrész kiszúrja a gumit, akkor abból hosszabb várakozás lesz és nem kis anyagi kár keletkezik. És biztosak vagyunk abban, hogy azért is a közutas lenne a felelős a mérges sofőr alapján.

Megkezdődött az alásózás

Mivel péntektől havazás várható az előrejelzés alapján és a hőmérséklet éjszaka már bőven fagypont alá csökkent, ezért megkezdődött a sószórás, a megelőzésként alkalmazott  ún. alásózás. A száraz szakaszokon nedvesített formában, míg a nedves útszakaszokon szárazon szórták a sót a munkagépek.

Így reagál a vízszerű ezüst-nitrát oldat a sós felületre
TM/Nyugat.hu

Már több baleset helyszínén tapasztaltuk, hogy a Magyar Közút munkatársai vegyszer aszfaltra csöppentésével ellenőrzik, megtörtént-e és megfelelő-e a sózás. Ez a szer az ezüst-nitrát teljesen áttetsző oldata, ami sózott területen azonnal tejszerűvé válik.

Műszaki hibás kamionok

Az M80-as autóúton a 86-os főút felhajtójánál egy magyar rendszámú kamion hibásodott meg.

Műszaki hibás kamion az M80-as autóúton, a 86-os felhajtójánál
TM/Nyugat.hu

A jármű forgalom elől elzárt területen tudott megállni, de egy autóúton ez sem számít biztonságos helynek.

Műszaki hibás kamion az M80-as autóúton, Körmendnél
TM/Nyugat.hu

Egy szlovák rendszámú kamion a 86-os főúton, a Szombathely felé vezető oldalon vált mozgásképtelenné.

Műszaki hibás kamion a 86-os főúton, Egyházasrádócnál
TM/Nyugat.hu

Ez a jármű elfoglalta a sávot, emiatt torlódás alakult ki.

Műszaki hibás kamion a 86-os főúton
TM/Nyugat.hu

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Sokkoló

Tovább az oldalra