Őz akadt egy Citroen aljára a 89-es főúton

Az eset sokaknak lehet tanulságos.

Az osztrák határ irányába tartott egy Citroen személyautó vasárnap reggel, a 89-es főúton. A 4-es kilométerszelvény közelében egy őzbak ugrott az autó elé, a sofőr pedig már nem tudta fékezéssel elkerülni a balesetet, elütötte a vadat, ami a kocsi alá került és ott fennakadt.

Citroen alá szorult az elütött őz a 89-es főúton
TM/Nyugat.hu

A férfi lehúzódott az útról és egy biztonságos öbölben állt meg, hogy elkerüljön egy újabb balesetet, majd értesítették a hatóságokat. A sofőr ezután egy másik autóval folytatta az útját a munkahelyére, felesége pedig a helyszínen maradt.

Citroen alá szorult az elütött őz a 89-es főúton
TM/Nyugat.hu
Mivel az úttestre a bejelentés alapján nem azonosított folyadék is került, ami akár üzemanyag is lehetett, ezért szombathelyi tűzoltók is érkeztek, akik megállapították, hogy hűtőfolyadék került az aszfaltra.
Citroen alá szorult az elütött őz a 89-es főúton
TM/Nyugat.hu
A rendőrség kiérkezése után kiderült, hogy a sofőr már nincs a helyszínen, a járőrök pedig megkérték, hogy jöjjön vissza szondázásra és az okmányainak ellenőrzésére. Ezt meg is tette és "nullás" értéket fújt. A sofőr felesége elnézést kért a rendőröktől.
Citroen alá szorult az elütött őz a 89-es főúton
TM/Nyugat.hu
-Nem tudtuk, hogy a sofőrnek kell megvárnia a rendőröket, mert még nem volt ilyen esetünk. Mivel személyi sérülés nem történt, ezért azt hittük, hogy elég ha hozzátartozó itt marad. A férjem soha nem iszik vezetés előtt - mondta az asszony, aki azt gondolta, hogy a vadat nekik kell kifizetniük a vadásztársaságnak. Megkönnyebbült, amikor kiderült, hogy nem kell fizetniük, mindenki maga állja a saját kárát. A vadásztársaság elviszi a vadat, a sofőr pedig a saját autója javítását fizetheti.
A megrongálódott autót letolták az úttestről
TM/Nyugat.hu
Nagyon sokszor leírtuk már, hogy a rendszeresen hangoztatott frázissal szemben vadbaleset ellen megítélésünk és tapasztalatunk alapján nincs biztonságos sebesség. Sok olyan helyszíni beszámolónk van, ahol a vad a már álló autónak rohant neki, nem egy esetben személyi sérülést is okozva. Az árokból kiugró, vagy erdőből kirohanó őzeket és szarvasokat pedig gyakran már azelőtt elüti a jármű, mielőtt a sofőr a reakcióideje miatt felfoghatná, mi is történik valójában.
Citroen alá szorult az elütött őz a 89-es főúton
TM/Nyugat.hu
A mostani eset tanulsága, hogy a hatóságnak bejelentett baleset esetén a jármű vezetőjének - akár okozó, akár vétlen -  meg kell várnia a rendőrök kiérkezését, majd az adatainak egyeztetése és ellenőrzése után szondát is kell fújnia, nem elég, ha ismerőse, vagy családtagja a helyszínen marad. Az elütött őzet tűzoltók vették ki a jármű alól, az értesített vadásztársaság pedig elszállítja a helyszínről.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló