Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Covid-fertőzöttek voltak a buszon, mégis határokon utaztak át

Egy koszovói autóbusz 18 fertőzött utassal érkezett meg Felső-Ausztriába. Feltételezik, hogy valamelyik burgenlandi csak nappal nyitva tartó átkelőt használva jutottak be az országba. Nyomozás indult.

A Felső-Ausztriában regisztrált fertőzött koszovóiak miatt a tartomány a külső határok szigorúbb ellenőrzését szorgalmazza. A rendőrség szerint ugyanakkor a koronakorlátozások a határon zökkenőmentesek - írja az ORF nyomán az enyugat.hu .

Aki Magyarországról Ausztriába szeretne belépni, annak többek között igazolnia kell egy érvényes koronatesztet. Az antigéntesztek 48, a PCR-vizsgálatok 72 órán át érvényesek. Minden járművet kivétel nélkül ellenőriznek - biztosította Helmut Marban rendőrségi szóvivő a közvéleményt. Azoknál a kis határátkelőhelyeknél, mint például Rohonc (Rechnitz), amelyek csak nappal tartanak nyitva, éjszaka a rendőrség nincs jelen. Az átjárók ekkor valóban lezárva vannak, és a járművek számára járhatatlanok.

Hogy egy 18 fertőzött emberrel Koszovóból érkező edző miként tudta elérni Felső-Ausztriát, jelenleg csak találgatni lehet. Az egyik lehetséges magyarázat: az egyik utas hamis negatív eredményt kapott, nem tudta, hogy megfertőződött, és az utazás során megfertőzi a többieket. Marban, a rendőrség szóvivője mindenesetre hangsúlyozta, hogy a koronakorlátozások zavartalanok a határon.

A koszovói busz ügyében nyomoz a rendőrség, az eljárást a felső-ausztriai hatóság végzi. Burgenland és Magyarország rendőrsége pedig segítik a nyomozást.

(Nyitókép: ORF.at)

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hírek

Tovább az oldalra