Év végén elhallgat a szombathelyi Credo Rádió

Pedig az evangélikus egyház helyi rádiója idén tavasszal öt évre kapta meg a frekvenciáját.

A Szombathelyi Evangélikus Egyházközség kisközösségi rádiója, a Credo Rádió kezdeményezte, hogy a médiatanács (NMHH) szüntesse meg a hatósági szerződését – derül ki az NMHH kedd délutáni ülésének napirendjéből.

A 98,8 MHz-en sugárzó helyi rádió 2014-ben indult, februárban újabb öt évre nyerték el a frekvenciájukat, de az év végén elhallgat a rádió.

Vass Szilárd, az egyházközség médiáért felelős presbitere kérdésünkre elmondta,

anyagi okok állnak a rádió megszűnése mögött: egyszerűen olyan mértékben emelkednek az árak, hogy nincs más választásuk.

A rádió fő bevételi forrása a médiahatóság által kiírt pályázatokból származott, a költségek 90 százalékát fedezték a pályázati támogatásokból. Az áremelkedésekkel viszont már nem tudnak megbirkózni.

Vass Szilárd hozzátette, nem adják fel a médiát, a rádió internetes oldalán továbbra is jelennek meg hírek és cikkek, tervezik egy podcast-sorozat indítását is. Ugyanis feladatuknak tartják, hogy ellássák információkkal az egyházközség tagjait.

A Credo Rádió december 31-én, 20 órakor fejezi be adását.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet