Csalás miatt nyomoz a CÖF ellen a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) költségvetési csalás gyanúja miatt indított nyomozást a Civil Összefogás Fórum (CÖF) óriásplakátjait kezelő vállalat ellen.

A DK képviselője, Vadai Ágnes korábban érdeklődött a legfőbb ügyésznél, hogy az egyébként veszteséges "Kövess minket 2022 Kft." nevű cég hogyan finanszírozhatott több mint egymilliárd forint értékű plakátkampányt.

A cég, amely a Fideszhez köthető, jelentős összeget költött egy olyan kampányra, amely az ellenzéki politikusokat "Háborúpártiak" felirattal ábrázolta, miközben a vállalat 300 millió forintos veszteséggel zárta az első két évét - írja a Telex.

A legfőbb ügyész Vadai kérdését feljelentésként kezelte, és a NAV-hoz továbbította kivizsgálásra. A NAV október 20-án hivatalosan is elindította a nyomozást.

Az ügy még a felderítési szakaszban van, így az ügyészség jelenleg csak felügyeleti jogkörrel rendelkezik, és további részleteket nem közölhetnek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek