Ellopott csecsemőért rohanták le a házat rendőrök Szombathelyen

A szemtanúk elmondása szerint rendőrök rohanták le a Váci Mihály utca egyik társasházát, egy újszülött-osztályról eltűnt csecsemőt keresve.

Frissítés: a rendőrség megerősítette a nyugat.hu által leírtakat, miszerint a Markusovszky kórházból eltűnt gyermeket találták meg a rendőrök. Az éjszaka kiadott közlemény cikkünk végén olvasható. Az elfogottakat emberkereskedelem gyanújával hallgatják ki.

Korábban írtuk

A nyugat.hu meg nem erősített információja szerint eltűnt egy újszülött a szombathelyi kórházból. A rendőrök őt keresve jutottak el a Váci Mihály utcai társasházhoz, aminek az első emeleti lakásában épségben megtalálták a babát, akivel mentő robogott a kórházba.

Az egyik szemtanú szerint nyolc rendőrautó érkezett a helyszínre
Tánczos Mihály

Szemtanúk állítása alapján a rendőrök elvitték a lakásban lakó, saját elmondása alapján terhes nőt és négy fiát, valamint a család kutyáját is. Úgy tudjuk, a 15-18 év közötti fiúkat megbilincselték, egyikőjük hevesen ellenállt.

A babát sokan látták az utcán összeverődött nézelődők közül. Számukra úgy tűnt, nincs baja. Egy házban lakó szerint a valódi anya tegnap szült és mindössze pár háztömbbel odébb lakik és nincs rokoni kapcsolatban az egyébként ötgyermekes anyával, aki azt mondta a házban, hogy augusztusban szül.(Egyelőre ezt sem erősítette meg senki.)

A nőt és négy gyerekét rendőrautóval (a háttérben), a babát mentővel vitték el
Tánczos Mihály

Az egyik lakó elmondta, hogy a családdal korábban volt összetűzésük a társasház lakóinak, mivel kiderült, hogy pincerekeszeket törtek fel a házban.

A rendőrség közleménye

Emberkereskedelem a gyanú

A szombathelyi Markusovszky Kórház Szülészeti Osztályáról érkezett a bejelentés a rendőrségre 2014. július 9-én 16 óra 45 perckor, hogy eltűnt egy újszülött csecsemő. A szombathelyi rendőrök a bejelentést követő egy órán belül megtalálták és az Országos Mentőszolgálat közreműködésével sértetlenül visszaszállították a kórházba a gyermeket.

Az ügyben a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberkereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozást rendelt el, ennek során több személy kihallgatása jelenleg is folyamatban van.

Az ügy részleteiről 2014. július 10-én 11 órakor a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói sajtótájékoztató keretében számolnak be.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló