Csempész itt is, csempész ott is

Sopronkőhidánál és Fertőrákoson is bukott egy transzport.

Hétfőn reggel egy osztrák honosságú gépkocsit állítottak meg Fertőrákoson, a Fő úton a rendőrök. A járművet egy 25 éves osztrák férfi vezette, rajta kívül az autó utasterében hét – magukat afgán és tunéziai állampolgárnak valló – külföldi utazott, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.

A járőrök az embercsempészt elfogták, és utasaival együtt előállították. A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az osztrák férfival szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.

Közben Sopronkőhidán is lebukott egy csempész. A homokbánya közelében észlelték a rendőrök az osztrák honosságú gépkocsit. A járművet vezető férfi a rendőri intézkedés elől elmenekült, de nem jutott messzire: a közeli erdőben megtalálták.

A török sofőr megpróbált elszaladni, de nem jutott messzire.
police.hu

Igazoltatásakor a járőrök megállapították, hogy az elfogott 37 éves török sofőr akart hét magát szír állampolgárnak valló férfit jogellenesen Ausztriába vinni. Mivel a külföldi utasok személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a járművezetővel együtt előállították őket a Soproni Rendészeti Integrált Központba.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek