Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Feloszlatta magát a csepregi képviselő-testület

Három hete már kezdeményezték a feloszlatást, de a polgármester akkor bezárta a testületi ülést.

A mai ülésen 4:3 arányú szavazással feloszlatta magát a csepregi képviselő-testület. A javaslatot az azt később megszavazó négy képviselő terjesztette be, ellene szavazott Vlasich Krisztián polgármester, Hárominé Orbán Erika alpolgármester és egy képviselő, Erdősi László. A négy igen szavazatot Király Árpád, Kovács András, Rabi Imre és Ziembicki Erzsébet adta le.

Vlasich Krisztián, Csepreg város polgármestere
csepreg.hu

A testület feloszlatását ugyanez a négy képviselő május 12-én már kezdeményezte Az egyik képviselő szerint a csepregi polgármester nem hajlandó elszámolni a város pénzügyeivel 2016. May 13. 16:10 , amikor azonban előterjesztették javaslatukat, a polgármester pár perc után bezárta a testületi ülést. Rabi Imre akkor a Facebookon azzal indokolta a javaslatot, hogy a polgármester

hónapok óta nem hajlandó bizonyítható módon a tudtunkra hozni Csepreg Város pénzügyi helyzetét

pedig többször, írásban tettek fel neki kérdéseket a témában

Akkor megpróbáltuk kikérni Vlasich Krisztián polgármester véleményét is, őt azonban többszöri próbálkozásra sem sikerült elérnünk.

A polgármester még aznap közleményben reagált, azt írta, hogy a pénzügyekről már korábban elszámolt a testület felé, és kifejtette, hogy a meg nem tartott ülésen fontos pályázatokról kellett volna dönteniük, az ügy hosszú hónapokra visszaveti az önkormányzat munkáját. A mai ülésen egyébként az alpolgármester asszony is hasonlóval érvelt a feloszlatás ellen.

Csepregen tehát időközi választás lesz, amit a jegyzőnek kell kezdeményeznie, és a választási bizottságnak kell kiírnia.

(Címlapfotó: Répcevidék.hu )

A polgármester közleménye

Az elmúlt időszakban már érezhető volt, hogy néhány választott képviselő nem kíván együtt dolgozni közös feladataink megvalósulásáért. A testület tagjai nem először kezdeményezték az oszlást, ám eddig jogi aggályok merültek fel. A sürgősségi indítványt ugyanis az ülést megelőző nap 11 óráig kell benyújtani alapos indoklással, ez korábban nem történt meg. Múlt pénteken végül formailag helyes, ám erkölcsileg kifogásolható indítvány érkezett e-mailben, a helyi művelődési ház és könyvtár központi e-mail címéről. Az intézmény vezetője Ziembicki Erzsébet történetesen városi képviselő is, aki láthatóan a munkaidejét és a munkahelyi infrastruktúrát használja politikai célokra.

Csepreg városa fejlődik, folyamatosan igyekszünk lépésről lépésre, a lehetőségeket megragadva előre haladni. Azért is szomorú, hogy a hét fős testületből négyen az oszlás mellett döntöttek, mert így komoly veszélybe kerülnek azok a fejlesztési lehetőségek, melyek előkészítéséért az elmúlt időszakban vállvetve dolgoztunk. Jómagam mindig az összefogás pártján álltam, ezért az egyéni érdekeket félretéve a közös munka hozott volna eredményt a Városnak, nem pedig a politikai zavarkeltés, hiszen az óriási veszélybe sodorhatja Csepreg fejlődését, jövőjét. Az időközi választások lebonyolítása kb 2 millió forintjába kerül a csepregi adófizetőknek, az oszlást kezdeményező képviselők nem jelölték meg, hogy milyen forrásból tudjak fedezni ezen kiadást. Természetesen a döntést tudomásul veszem, és a jövőben is a csepregi emberekért kívánok dolgozni. Nem félek a megmérettetéstől, hiszen az elmúlt napokban is érezhető volt a Város lakóinak szeretete és támogatása, melyet ezúton is köszönök.

Csepreg, 2016. május 30.

Vlasich Krisztián

Csepreg Város Polgármestere

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra