Eddig: 1 654 863 / 3 000 000 Ft, 77 támogató. Még7nap.
Légy része az igazságnak!

Több, mint 200 könyv és egy olvasósarok várja a könyvmolyokat a szombathelyi városházánál

Mert olvasni jó.

Május 16-án Budapest, Győr, Pécs és Debrecen után a szombathelyi városháza előtt is felavattak egy Bookline-könyvcserepontot. Ez tulajdonképpen egy olvasósarokként is működő Lapozó, ami több mint 200 könyvvel várja az olvasás szerelmeseit.

Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu

A kezdeményezés célja, hogy elősegítse a könyvek újrahasznosítását, ugyanis a Bookline számára kiemelten fontos a fenntarthatóság. Emiatt is jött létre a Lapozó-program, melynek célja, hogy a könyvek és a kultúra minél több emberhez eljusson.

Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu

A könyvcserepont megnyitóján Horváth Soma alpolgármester elmondta, hogy nagy örömmel fogadták a felkérést. Ezzel a Lapozóval ugynais tovább gyarapíthatják a Nyitott Városháza programot is, amelynek célja, hogy a városháza ne csak a közügyek intézésének, hanem a kulturális és művészeti események, kezdeményezések helyszíne is legyen.

Az avatón részt vett öt szombathelyi írónő is. Németh Krisztina, Náray Mia, Kőszegi-Arbeiter Anita, Marton Emma és Rozán Eszter is bedobták a közösbe egy-egy saját könyveét.

Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu

A Lapozó egy könyvcserepont, így az emberek kikölcsönözhetik vagy helyben is elolvashatják a könyveket, de akár le is adhatják a már elolvasott könyveiket. De meg is lehet tartani ezeket a könyveket, cserébe viszont annyit kér a Bookline, hogy egy-egy kötet leadásával az olvasók is járuljanak hozzá a gyűjtőpont bővüléséhez.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra