30 évvel az atomkatasztrófa után így néz ki a Csernobil melletti lakótelep

Drón szállt fölé, lekamerázta a szellemvárost.
RT

A csernobili atomerőmű négyes reaktora gőzrobbanás következtében gyulladt ki 1986 április 26-án, amihez több rizikófaktor vészes együttállása vezetett. A közelből alig pár óra alatt emberek százezreit telepítették ki. Ugyan az akkor legnagyobb mennyiségben levegőbe került, és fél Európát - főleg annak északi részét - beborító cézium 137-es izotópja már nem jelent közvetlen veszélyt, sőt, pár éve az ukrán Rendkívüli Helyzetek Minisztériuma megnyitotta a környéket az érdeklődőknek, a katasztrófa egészségügyi következményeivel egyes szakértői vélemények szerint még évszázadokig számolnunk kell.

Aki azonban nem akar kockáztatni egy odautat, ám mégis érdekli, hogyan nézhet ki az evakuált környék, egy friss drónvideó segítségével megnézheti Pripjaty városának jelenlegi állapotát. Vigyázat, egészen filmszerűen kísérteties:

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló